Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 11-08-2002
Persberichten district Heerlen
Zondag 11 augustus 2002

Brunssum Aanhoudingen bij winkeldiefstal

In een zaak gelegen aan de Pijler in Brunssum werden zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur door drie personen gereedschap ter waarde van 1000 Euro gestolen. Door personeel werd gezien dat het drietal nadat het alarm van de detectiepoort afging naar een geparkeerde auto rende en vervolgens snel wegreed. Het voorval en het kenteken van de auto werd bij de politie gemeld. De verdachten werden later in de Beethovenstraat in Kerkrade door een patrouille gesignaleerd en vervolgens aangehouden. Het zijn drie mannen uit Kerkrade van 22, 26 en 20 jaar oud. Zij werden voor het verdere onderzoek ingesloten.

Heerlen Aanhouding ter zake opiumwet en Wet wapens en munitie

Door politieagenten werd op zondagochtend omstreeks 3.00 uur in de Dautzenbergstraat gezien dat een 31 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats drugs wilde verkopen aan twee andere personen. Hierop ging de politie tot controle over. Bij de verdachte werden 9 bolletjes heroïne aangetroffen. Tijdens de controle werd door de agenten gezien dat de verdachte een vuurwapen onder de auto trachtte weg te schoppen. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau waar hij werd ingesloten. Het pistool bleek een gas/alarmpistool te zijn. De verdachte was tevens in het bezit van een groot model knipmes. Wapens en drugs zijn in beslag genomen.

Heerlen Aanhouding ter zake diefstal

Op zaterdagavond, omstreeks 20.00 uur, zag een patrouille een scooter met hoge snelheid in de richting van de Nieuwstraat in Heerlen rijden. In de Akerstraat Noord werd de scooter gecontroleerd. Het bleek om een uit Duitsland afkomstige motorscooter te zijn. De registratienummers bleken verwijderd te zijn. Bij het onderzoek werd toch nog een nummer aangetroffen en dat leverde op dat de motorscooter in Wurzelen gestolen was. In het helmcompartiment werd een kentekenplaat aangetroffen. Die bleek eerder die avond te zijn gestolen vanaf een personenauto in Maastricht. De bestuurder, een 20 jarige inwoner van Hoensbroek werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.