Korps: Friesland, plaats: Friesland 11-08-2002
Politieberichten 10/8 (13.00 uur) t/m 11/8 (13.00 uur)


-Zwaagwesteinde: inbraak bedrijf
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Vogelsang. Men had een raam opengebroken. In het bedrijf werden alle sleutels weggenomen. Ook werd weggenomen een Ford Brobe, kleur metallic groen. Aangifte werd gedaan door een 29-jarige inwoner van Zwaagwesteinde.

Boijl:eenvoudige mishandeling
Zaterdag omstreeks 00.10 uur werd door een 18-jarige inwoner van Boijl aangifte gedaan van eenvoudige mishandeling Hij was op stap geweest en trof toen een 22-jarige inwoner van Noordwolde. Deze had hem enkele keren geslagen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur werd vanuit een bedrijf aan de Wirdumerdijk een videocamera weggenomen. Merk JVC. Aangifte werd gedaan door een 25-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Zaterdag omstreeks 13.40 uur werd door een 38-jarige inwoner van Leeuwarden een 27-jarige inwoner van Burgum aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had een flesje parfum weggenomen zonder af te rekenen. De diefstal had plaats gevonden in een parfumeriebedrijf aan de Nieuwestad. Afgehandeld via Kort-Om.

Harlingen: inbraak woning en diefstal boot
Zaterdag omstreeks 11.45 uur kwam een melding binnen dat er was ingebroken in een woning aan de Kimswerderweg. De daders werden overlopen en zijn via de weilanden gevlucht. In de woning was alles over hoop gehaald. Men is binnen gekomen via het forceren van de achterdeur. In de sloot achter de woning lagen 3 bootjes. 2 bootjes ervan hoorden hier niet thuis. Het betreft een rubberboot en een speedbootje. Van de speedboot was al aangifte gedaan van diefstal. Beide boten overgebracht naar het bureau. Onderzoek wordt voort gezet. Aangifte werd gedaan door een 40-jarige inwoonster van Monnickendam. Het betrof de woning van haar zoon.

Sneek: diefstal portemonnee
Zaterdag tussen 10.30 en 10.50 uur werd door een 45-jarige inwoonster van Zeist aangifte gedaan van zakkenrollerij. Op het Sint Anthoniusplein werd vanuit haar rugtas een portemonnee weggenomen. Ze heeft hiervan niets gemerkt. Vermist wat geld en identiteitspapieren.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Zaterdag omstreeks 14.00 uur werd een 59-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal in een supermarkt aan de Bilgaardpassage. Hij had een fles wijn en een doosje eieren weggenomen zonder af te rekenen. Aangifte werd gedaan door een 26-jarige inwoner van Hurdegaryp. Afgehandeld via Kort-Om.

Stiens; brandstichting
Zaterdag tussen 15.00 en 15.30 uur heeft een brandje gewoed bij een school aan de Gysbert Japiksstrjitte. Twee 12 jarige jongens en een 11-jarige jongen, allen uit Stiens waren bezig een vuurtje te stoken met behulp van terpentine. Dit liep wat uit de hand. Gelukkig konden ze het vuur zelf doven. De 3 verdachten ernstig aangesproken. Ouders ingelicht en afgehandeld via HALT-procedure.

Leeuwarden: diefstal uit auto
Zondag tussen 19.45 en 20.00 uur werd de achterruit van een geparkeerd staande auto aan de Berkenstraat ingeslagen Vanaf de achterbank werden weggenomen een fotocamera en een videocamera. Aangifte werd gedaan door een 26-jarige inwoner van Leeuwarden.

Leeuwarden: mishandeling
Zaterdag omstreeks 15.45 uur kwam een melding binnen van een mishandeling in de Korfmakersstraat . Op de stoep van een pand werd een 38-jarige inwoner van Leeuwarden bebloed aangetroffen. Hij verklaarde, dat hij door een 30-jarige inwoner van Leeuwarden was geslagen met en voorwerp. Even later kwam de verdachte eraan en verklaarde het slachtoffer te hebben geslagen met een kopje. Aangever zou vervelende opmerkingen hebben gemaakt, waarvan hij niet gediend was. Aangever is nog naar MCL geweest voor behandeling van zijn hoofdwond, enkele hechtingen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Leeuwarden: huisvredebreuk
Zaterdag omstreeks 15.50 uur werd door een beveiligingsbeambte in een audiozaak aan de Centrale aangehouden een 34-jarige inwoner van Leeuwarden voor huisvredebreuk. Hij had reeds een winkelverbod. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Drachten: zakkenrollerij
Zaterdag omstreeks 04.00 uur werd door een 18-jarige inwoonster van Drachten aangifte gedaan van diefstal van haar handtas. Op een gegeven moment voelde aangeefster dat men aan haar tas zat. Met geweld werd haar tas uit haar handen getrokken en door een onbekend persoon weggenomen. Aangeefster stond in een discotheek aan de Zuidkade.

Leeuwarden: zakkenrollerij
Zaterdag omstreeks 17.00 uur werd door een 55-jarige inwoonster van Harkema aangifte gedaan van diefstal van haar beurs. In een kleding zaak aan de Nieuwestad werd zij afgeleid en op dat moment werd haar beurs gerold.

Harlingen: Overval slijterij.
Zaterdag omstreeks 19.23 uur vond een overval plaats op een slijterij van een supermarkt aan de Spoorstraat. Hierbij werd een personenauto gesignaleerd welke ook betrokken is geweest bij een gewapende overval bij een snackbar aan het Noordvliet.. De bewuste auto is kort daarop aangetroffen aan de Dokkumerstraatweg. In een woning zijn een 3-tal verdachten aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tevens zijn er een tweetal huiszoeking geweest. Verdere informatie wordt verstrekt door de persofficier van Justitie.

Broeksterwoude Zaterdag omstreeks 23.25 uur had een 20-jarige inwoner van Ferwert, een taxibestuurder, op een feest in Bornwird een tweetal personen in zijn taxi meegenomen. De reis zou richting Broeksterwoude gaan. Op de Kavelweg ter hoogte van perceel 27 moest hij stoppen. De beide personen stapten uit en deden het portier aan de bestuurderszijde open, trokken vervolgens de bestuurder achter zijn stuur vandaan en de beide mannen gingen er met de taxi ervan door. Dit ging gepaard met klappen en slagen. De taxi werd later teruggevonden op de Jelte Binneswei onder Munein. De technische recherche van Politie Fryslân zal een onderzoek instellen .

Dokkum: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 03.15 uur werd op de Metslawiersterweg gecontroleerd een 21-jarige inwoner van Wierum. Hij bestuurde een bromfiets. Op bureau blies hij 405 ug/l, goed voor een rijverbod van 3 uur. Afgehandeld via kort Om.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 03.30 uur werd op de Nieuwestad gecontroleerd een 53-jarige inwoner van Wytgaard. Hij bestuurder een personenauto. Op bureau blies hij 445 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Sint Annaparochie: rijden onder invloed en opgeven valse naam Zondag omstreeks 03.15 uur werd op de Langhuisterweg gecontroleerd een 17-jarige inwoner van Britsum, rijdend op een bromfiets Op bureau blies hij 470 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur. In eerste instantie gaf hij een valse naam op. Krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed en opgeven valse naam.

Kootstertille: inbraak tankstation
Zondag omstreeks 02.40 uur ging het alarm af van een tankstation aan de Koaten. De toegangsdeur van het station was ingegooid met 2 stenen. Vermoedelijk zijn wat rookwaren weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 35-jarige inwoner van Kootstertille.

Joure: mishandeling
Zondag omstreeks 03.10 uur werd de politie aangesproken door passanten, dat een jongen op een fiets zo maar een knal voor zijn kop had gekregen en dat er werd gevochten. Bij een pand in de Midsstraat werd een 17-jarige inwoner van Joure aangetroffen met een bebloede bovenlip. Ter plaatse stonden diverse personen bij elkaar en niemand had dus wat gezien. Een 23-jarige inwoner van Joure werd hiervan verdacht en werd aangesproken. Om verdere escalatie te voorkomen, de zaak was gesust en beide heren verwezen naar het bureau. Meesten waren behoorlijk onder invloed alcoholhoudende drank .

Dokkum: inbraak woning
Zondag omstreeks 02.10 uur werd geconstateerd dat men ingebroken had in een woning aan de Halvemaanspoort. Via het achterraam is men binnen gekomen. Uit de kelderruimte zijn 2 tassen weggenomen en deze werden in de woonkamer teruggevonden. Ontvreemd werd een bos autosleutels van een Mercedes. Een damestas met bankpassen, rijbewijs identiteitspapieren en een gsm. Op de tweede etage heeft men ook ingebroken. Pand is een pension. Aangifte werd gedaan door een 37-jarige inwoonster van Dokkum.

Burgum; diefstal verkeersborden
Zondag omstreeks 04.37 uur werd op de Oude Commissieweg aangetroffen een 17-jarige inwoner van Sumar. Hij had 2 verkeersborden, eigendom van de Provincie friesland, bij zich. Hij had deze borden weggenomen. De 17-jarige overgebracht naar het bureau en de borden in beslag genomen. Afgehandeld via HALT.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 04.50 uur werd op de Camminghastraat gecontroleerd een 31- jarige inwoner van Amsterdam rijdend in een personenauto. Op bureau blies hij 510 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Sneek: inbraak woning
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Napjusstraat. Hele woning is doorzocht. Vermist wordt een bruine tas, met papieren en uit de woonkamer een stereo-set en 8 cds. Geen braakssporen aangetroffen. Aangifte werd gedaan door een 29-jarige inwoonster van Sneek.

Drachten: niet voldoen bevel/vordering
Zondag omstreeks 05.11 uur werd aangehouden een 24-jarige inwoner van Ureterp. De 24-jarige werd tot drie keer gevorderd zich te verwijderen bij een opstootje. Hieraan voldeed hij niet en werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Harlingen: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 05.40 uur werd op de Rijksweg 31 gecontroleerd een 39-jarige inwoner van Amsterdam en bestuurder van een personenauto. Op bureau blies hij 810 ug/l, goed bvoor een rijverbod van 10 uur. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd. Afgehandeld via Kort-Om.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272