Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 11-08-2002
Berichten van zaterdag en zondag
Martin Panman 0651611628

Aanrijding met ambulance

HOOGEVEEN Zaterdag haalde een ambulance op de kruising Bethesdastraat Kochstraat een personenauto in die afsloeg. Gevolg: een aanrijding waarbij de beide autos dermate beschadigd werden dat ze moesten worden afgesleept. De bestuurder van de personenauto werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, maar bleek geen verwondingen te hebben. De ziekenauto had zwaailicht en sirene aan en moest naar Hooghalen.

Fietster verleent geen voorrang

ZUIDWOLDE Zaterdag verleende een 21 jarige bestuurster van een fiets op de kruising Hoofdstraat/Kerkstraat geen voorrang aan een van rechts komende personenauto. De auto raakte de fiets van de jonge dame, afkomstig uit Zuidwolde, die daardoor viel. Verpleegkundigen van een ambulance verleenden eerste hulp. Met een paar gekneusde ribben, wat builen en schrammen kon ze verder.

Auto tegen boom

PESSE In de nacht van zaterdag op zondag reed een 26 jarige bestuurster van een personenauto uit Pesse tegen een links van de weg staande boom. Volgens haar verklaring werd ze even afgeleid. Door de aanrijding brak er brand uit onder de motorkap. Omstanders blusten deze brand. Niemand werd gewond.

Auto tegen boom

ZUIDLAREN Zaterdagmiddag vloog een 20 jarige automobilist uit Annen met zijn auto op de Hogeweg van de weg. In een bocht in de weg verloor hij de macht over het stuur en raakte een boom aan de linkerkant van de weg. In verband met de verwondingen van de bestuurder is het dak is van de auto geknipt. Hij is overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen.

Op de kop in het weiland

NIEUWLANDE Zaterdag reed een 20 jarige bestuurster uit Leer over de A37. Doordat ze volgens haar verklaring met de autoradio bezig was, verloor ze macht over het stuur. In de berm vloog de auto over de kop en kwam uiteindelijk in een weiland tot stilstand. Beide inzittenden werden gewond overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen.

Auto tegen boom

MEPPEL In Meppel reed zaterdagavond een 31 jarige bestuurder op de Nieuwe Nijeveenseweg tegen een boom. Onderzoek wees uit dat hij na een flauwe bocht tegen de boom was aangereden. De brandweer knipte het dak van de auto, waarna de bestuurder er is uit gehaald werd. Hij werd gewond over gebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Van hem is een bloedproef genomen.

Auto als grasschaaf

GASSELTERNIJVEEN Zaterdagmiddag kwam een 21 jarige automobilist uit Gasselternijveen met zijn auto op de Drentse Mondenweg in een slip. Hij kwam in de berm terecht, vloog over de kop en gleed tientallen meters op de kop in de berm verder. In een sloot kwam hij uiteindelijk tot stilstand. Dankzij de veiligheidsgordels kwam de bestuurder er zonder kleerscheuren van af. Zijn auto zat vol met graszoden, omdat het dak van de auto als kaasschaaf had gefungeerd. De Gasselternijvener is nog wel even voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest. Hij bleek niet gewond te zijn.

Tuinhek omver

ZUIDLAARDERVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag reed een onbekend gebleven bestuurder een tuinhek om ver bij een woning aan de Dorpsstraat. Gezien de sporen op het wegdek is de bestuurder doorgereden met een geblokkeerd wiel. De auto moet flinke schade hebben aan de voor- en aan de zijkant. Naar aanleiding van de achter gebleven sporen stelt de politie een onderzoek in. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Zuidlaren.
Noordenveld@politie-drenthe.nl

Snorfietser knalt op auto

ASSEN Zaterdagmiddag botste een 16 jarige snorfietser tegen een stilstaande auto op de Nobellaan. De snorfiets brak in tweeën en de auto liep forse schade op. De snorfietser mocht niet op de rijbaan rijden terwijl de auto daar wel staan mocht. De bestuurder van de auto was aan het laden en lossen. De jeugdige snorfietser is gewond overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis.

Inbraak bus/taxi-bedrijf

ASSEN - Zaterdagavond is er ingebroken bij een garage van een bus/taxibedrijf aan de Wenkebachstraat. Een deur van het pand werd opengebroken en in het bedrijf werd nog een deur opengebroken. Op dat moment werden de inbrekers overlopen. De twee inbrekers met een mediteriaans uiterlijk gingen er vandoor. Alhoewel er niets vermist wordt doet het bedrijf wel aangifte.

MEPPEL - In Meppel werd in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken bij hetzelfde bedrijf. Een deur is opengebroken en in een ruimte voor de chauffeurs zijn diverse kasten opengebroken. Er verdween geld van de chauffeurs en van het bedrijf uit de kastjes. Vandaag zal aangifte gedaan worden. Een verder onderzoek wordt ingesteld.

Banden lek geprikt

BORGER Van twee autos zijn vannacht een aantal banden lek geprikt. De autos stonden geparkeerd op de Bergmans Beinsstraat. Van een auto waren twee banden lek geprikt en van een andere auto alle vier. Beide eigenaren afkomstig uit Ees en Borger deden aangifte.

Raam ingeslagen

ASSEN In Assen kon de politie vannacht twee verdachten aanhouden die een raam van een winkel aan de Singelpassage hadden ingeslagen. De politie zag de beide mannen van 29 en 27 jaar en afkomstig uit Assen lopen, terwijl ze behoorlijk onder het bloed zaten. Een van de verdachten moest eerst naar het ziekenhuis om zijn verwondingen te laten behandelen. Daarna werden beiden ingesloten en worden vandaag verder gehoord.

Vlag gestolen

HOOGEVEEN Vannacht kreeg de politie een melding dat er een vlag gestolen was bij een benzinepomp aan de Van Limburg Stirumstraat. Op de Hoofdstraat zag de politie vier personen fietsen waarvan een vlag over de schouders had. De 17 jarige jongeman uit Hoogeveen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn verklaring ik heb de vlag gevonden klopte niet helemaal. Hij krijgt een proces-verbaal.

Brand

ASSEN Aan de Vondellaan brak vannacht brand uit in een kantinekeet op de bouwplaats van het nieuwe ICT gebouw. De brandweer bluste de brand. Een onderzoek naar de oorzaak wordt ingesteld.