Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom

Datum: 11/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Aanrijding met gewonden

WOENSDRECHT: Zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur vond er een ernstige aanrijding plaats op de Rijksweg A-58 even voorbij Korteven, richting Vlissingen. Een auto met daarin een gezin uit Warnsveld sloeg over de kop. De ouders raakten gewond, de kinderen kwamen er met enkele schrammen vanaf.

Een familie uit Warnsveld, bestaande uit vader, moeder en 2 meisjes van 6 en 3 jaar oud, was op weg met vakantie naar Zeeland. Op voornoemde plaats kwam vader als bestuurder met zijn auto op onverklaarbare wijze in de middenberm terecht, waardoor hij de macht over het stuur verloor. De auto sloeg over de kop en maakte enkele salto' s. Vader raakte in de auto bekneld en werd er door de brandweer uitgehaald. Moeder werd ook gewond. De kinderen kwamen er wonderwel met enkele schrammen vanaf. Er werd hulp verleend door de traumaheli, door 4 ambulances, 2 brandweerauto' s , takelauto' s etc De gehele familie werd voor onderzoek overgebracht naar ziekenhuis Lievensberg te Bergen op Zoom. Vader werd aldaar ter observatie opgenomen.

Aanrijding

HUIJBERGEN: Op de Huijbergseweg viel vannacht even na vieren, een 28 jarige man uit Huijbergen achter het stuur van zijn personenauto in slaap. Zijn auto kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder raakte niet gewond. Zijn auto raakte total-loss.

Aanrijding met gewonde

DINTELOORD: Zondagmorgen rond half elf kwam een man uit Putte met zijn fiets ten val op de Steenbergseweg te Dinteloord. Hij maakte deel uit van een peleton fietsers en had een wegverzakking te laat in de gaten waardoor hij bij een poging deze te ontwijken ten val kwam. Hij werd voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis te Bergen op Zoom.

Inbraak woning

BERGEN OP ZOOM: In een woning aan de Peter Benoitstraat te Bergen op Zoom is ingebroken. Zaterdagmiddag heeft men de voordeur geforceerd. Men heeft de flatwoning doorzocht en een ijzeren kistje gestolen met daarin het paspoort van de benadeelde

Winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagmiddag werd bij de Sportsplaza een winkeldief aangehouden. In het bijzijn van het winkelpersoneel had hij een veiligheidslabel van het gestolen kledingstuk verwijderd, waarbij de kleding kapot ging. De man werd aangehouden en ingesloten.

Diefstal uit auto

BERGEN OP ZOOM: Aan de Boslustweg werd vrijdagavond ingebroken in een auto, terwijl de eigenaar aan het paardrijden was. De achterruit werd ingeslagen en zijn portemonnee met inhoud werd gestolen. De benadeelde mist ongeveer 400 euro.

Diefstal vanaf auto

BERGEN OP ZOOM: Een Renault Twingo stond vrijdagnacht geparkeerd aan de Boulevard te Bergen op Zoom Men heeft daar toen vier wieldoppen van het voertuig gestolen. De waarde van deze goederen bedraagt ongeveer 360 euro.

Tasjesroof

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdag omstreeks 11.00 uur was een vrouw aan het winkelen bij C&A. Zij werd daar aangesproken door vrouw, die een kind van omstreeks 9 jaar oud bij zich had.. Deze vrouw vroeg om de maat van kleding, of het leuk was etc, ze werd aan de praat gehouden. Even later miste zij haar portemonnee die zij in haar tas had. Ze mist nu 75 euro. De portemonnee is ook gestolen, waarde 19 euro. De benadeelde heeft sterk de indruk dat haar portemonnee uit haar tas is gehaald door het kind.

Aanrijding, eenzijdig ongeval

OUD GASTEL: Zaterdagavond raakte een 83 jarige man uit Oudenbosch op de St. Antoinedijk te Oud- Gastel in een bocht de macht over het stuur kwijt. De auto ging over de kop en kwam in een sloot tot stilstand. Betrokkene kon eigener beweging zijn voertuig verlaten. De ter plaatse gekomen ambulance en brandweer konden weer vertrekken. Het voertuig raakte wel flink beschadigd.

Bezit drugs

KRUISLAND: Tegen een 21 jarige inwoner van Steenbergen en een 33 jarige inwoner van Bergen op Zoom werd proces-verbaal opgemaakt voor het in bezit hebben van weed (15 gram) en een traangasbusje. Betrokkenen hielden zich op onder de Commissaris van Hartenburg te Kruisland.

Diefstal uit berging

ST. WILLEBRORD: Deed een man uit St. Willebrord aangifte van diefstal van een bladzuiger en een herenfiets, merk Giant. Deze goederen stonden in zijn berging aan de Mgr. Van Hooijdonkstraat te St. Willebrord. De berging was afgesloten. Blijkbaar heeft iemand een valse sleutel gebruikt en zo de deur opengemaakt en de goederen vervolgens weggehaald. De schade bedraagt ongeveer 1100 euro.

Mishandeling

ST WILLEBRORD: Zondagmorgen werd door een inwoner van St. Willebrord aangifte gedaan van mishandeling tijdens de kermis op het Emmausplein . Hij liep een paar klappen op met een gezwollen oog als gevolg.

Brandjes

ST WILEBRORD: Afgelopen nacht brak werd er voor de 2e achtereenvolgende nacht op het Emmausplein te St. Willebrord een papiercontainer in brand gestoken. Beide brandjes konden tijdig worden geblust, waardoor er alleen schade was aan de containers

Vernieling

ST WILLEBRORD: Aan de Vlettevaart en omgeving werd zondagmorgen gesconstateerd dat van een vijftal auto's
De banden lekgestoken waren.

Drugstoeristen aangehouden

ROOSENDAAL: Vrijdagmiddag werden in Roosendaal op de Gastelseweg twee Fransen,beiden 20 jaar oud, aangehouden omdat zij in bezit waren van drugs. Betrokkenen zijn na verhoor in vrijheid gesteld en zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden. De drugs, 310 gram hennep en hash, werden in beslag genomen. Vrijdagavond werden op de Antwerpseweg er wederom 2 Fransen , respectievelijk 22 en 18 jaar oud, aangehouden, omdat ook zij in het bezit waren van een hoeveelheid drugs. Zij werden na verhoor in vrijheid gesteld. De drugs, 125 gram hennep, zijn in beslag genomen.

Bedreiging met een mes

ROOSENDAAL: Werd op vrijdagavond op de Markt te Roosendaal een 32-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden omdat hij een andere man had bedreigd met een mes. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vechtpartij

ROOSENDAAL: Werd op zaterdag morgen, in de omgeving van de Titus Brandsmastraat en de Frans Halslaan te Roosendaal 2 mannen aangevallen door een groepje van circa 3 personen. Een van de mannen liep hierbij 5 messteken in arm en hand op alsmede een gebroken onderarm. De andere man liep een hoofdwond op. Beide mannen werden in het ziekenhuis opgenomen. Van de daders ontbreekt ieder spoor.Getuigen kunnen reageren via 0900-8844.

Diefstal auto

ROOSENDAAL: Werd zaterdag morgen in de Chr. Huijgensstraat te Roosendaal een inwoner uit Utrecht aangehouden die had gepoogd een auto te stelen.

Winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Deed een man aangifte van diefstal uit zijn winkel aan het Roselaarplein te Roosendaal. Zaterdagmiddag omstreeks 13.15 uur kwam een man in zijn winkel. Even later rende de man de winkel weer uit waardoor het alarm afging. Hij kon niet meer achterhaald worden en verdween tussen het winkelend publiek aldaar. Wat vermist wordt is nog onbekend.

Inbraak woning

ROOSENDAAL: Een inwoner van de Telefoonstraat ontdekte in de nacht van zaterdag op zondag bij thuiskomst dat er in zijn woning was ingebroken. Er worden sieraden en geld vermist.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Vrijdagmiddag werd een inwoner van Roosendaal aangehouden omdat hij met een auto reed, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Gelet op het hoge promillage werd zijn rijbewijs ingenomen en werd hij na verhoor met een dagvaarding op zak heengezonden..

gestolen auto

HEERLE: Vrijdagavond werd in Den Haag en man aangehouden die in een in Heerle gestolen Opel Kadett reed. De man werd vanuit Den Haag overgebracht naar Bergen op Zoom. De auto is veiliggesteld.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Op zaterdag, kort na middernacht, werd een bestuurder van een personenauto, aangehouden in verband met zijn opvallende rijgedrag. De man bleek teveel alcohol te hebben gedronken en werd na te zijn verhoord met een dagvaarding heengezonden.