Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 11 augustus 2002

* AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP
Bij een aanrijding zaterdagmiddag omstreeks één uur in de Botlektunnel, is een 28-jarige motorrijder afkomstig uit Spijkenisse om het leven gekomen. Door nog onbekende oorzaak was op de middelste rijstrook van de noordbuis van de Botlektunnel een bestelbusje, bestuurd door een 30-jarige man uit Rotterdam, stilgevallen. Een achterop komende personenauto kon het busje niet meer ontwijken en een botsing was het gevolg. Door allerlei uitwijkmanoeuvres ontstonden nog meer aanrijdingen. In totaal waren er vijf personenauto's bij diverse aanrijdingen rond het busje betrokken. Tijdens een uitwijkmanoeuvre werd de motorrijder aangereden door een personenauto. Hij werd enkele tientallen meters meegesleurd tussen de tunnelwand en de auto. De motorrijder raakte zeer ernstig gewond. Hij werd met een spoedtransport door de GGD overgebracht naar het EMC, waar hij later in de middag aan zijn verwondingen overleed. Ook een 37-jarige bestuurster (afkomstig uit Rotterdam) van een van de bij de aanrijdingen betrokken auto's raakte gewond. Zij werd met diverse kwetsuren overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. Personeel van de traumaheli verleende assistentie aan de GGD. De tunnelbus is tot 16.00 uur gestremd geweest. Het verkeer werd omgeleid via de Botlekbrug.


* VUURWAPEN
Zaterdagmiddag omstreeks half zes werd op de Nieuwe Binnenweg een 49-jarige Rotterdammer aangehouden. De man was in het bezit van een vuurwapen. De man verklaarde, dat hij het vuurwapen had willen overdragen aan de politie. Het vuurwapen werd in beslag genomen. De man werd overgebracht naar het bureau en ingesloten.


* DRIE GEWONDEN BIJ VECHTPARTIJ
Zaterdagavond omstreeks half acht kreeg de politie van het district Rotterdam-Centrum een melding van een vechtpartij op de Nieuwe Binnenweg. Bij de kruising met de Tuindersstraat lag een 29-jarige Tilburger op de grond met een grote hoofdwond. Twee anderen, inwoners van Deurne van 21- en 22-jaar oud, bleken ook gewond. Zij hadden hoofd- en snijwonden. De drie slachtoffers werden door de GGD overgebracht naar het EMC. De drie hadden ruzie gekregen met een groepje jongeren, waarna de vechtpartij ontstond. Van dit groepje ontbreekt tot nu toe ieder spoor.


* MAN DOODGESTOKEN
Zondagmorgen vroeg omstreeks vier uur werd op de Mauritsweg een man neergestoken. De man, wiens identiteit nog niet is vastgesteld, werd zeer ernstig gewond door de GGD overgebracht naar het EMC. Hij overleed korte tijd later aan zijn verwondingen. Het slachtoffer had om nog onbekende reden ruzie gekregen met een man, waarbij hij werd neergestoken. Deze man ging er hierna vandoor. De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek in naar de dader en achtergronden van deze steekpartij.


* AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM

Personeel van de wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum hield het afgelopen weekeinde, in samenwerking met de Bereden Brigade, de Spoorwegpolitie (KLPD) en het Parkeerbedrijf, in de avond- en nachtelijke uren gericht en zichtbaar toezicht in het centrum van Rotterdam om daar overlast en geweld op straat direct aan te pakken. In een café' aan de Coolsingel kreeg zondagmorgen vroeg een 22-jarige Rotterdammer, volgens zijn verklaring zonder enige aanleiding, diverse kopstoten van enkele mannen, die er hierna vandoor gingen. Het slachtoffer werd met behoorlijke verwondingen, onder andere een gebroken neus, door de GGD overgebracht naar het EMC. Na een korte achtervolging kon de gewaarschuwde politie op de Kruiskade vijf mannen in de leeftijd van 21- tot 30-jaar en afkomstig uit Rotterdam, Bergen op Zoom, Zoerzel(België) en Deurne (België) aanhouden. Zij werden overgebracht naar het bureau en ingesloten. Tegen 175 automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt wegens parkeerovertredingen. Ook gingen 10 wildplassers op de bon en kregen 18 personen een bekeuring voor diverse andere verkeersovertredingen.