Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 11-08-2002 Persbericht van zondag 11 augustus 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na diefstal bromfiets
Zaterdagmiddag om 14.30 uur is op de Hurksestraat een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij was bezig een bromfiets uit elkaar te halen. Bij controle bleek dat de bromfiets weggenomen was vanaf de Heerbaan in Veldhoven. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De bromfiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Asten: Inbraak in een woning
Tussen vrijdagavond 19.00 uur en zaterdagmiddag 14.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Albert van Cuijckstraat. Men kwam het pand binnen door verbreking van een slot aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn o.a. een horloge, enkele sieraden en een Zuid Afrikaanse munt, weggenomen.

Nuenen: Autogordelcontrole
Op de Meierijlaan is zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 11.45 uur een autogordelcontrole gehouden. 63 voertuigen werden er gecontroleerd. 14 van hen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

Valkenswaard: Autogordelcontrole
Zaterdagmiddag tussen 14.15 uur en 15.15 uur is er op De Vest een autogordelcontrole gehouden. Van de 35 gecontroleerde bestuurders kregen er 3 een bekeuring omdat zijn de gordel niet droegen.

Best: Aanhouding na winkeldiefstal
Een 32-jarige inwoner van Eindhoven is zaterdagmiddag om 16.05 uur op de Hoofdstraat aangehouden. De bedrijfsleider van een winkel had gezien dat de man drie broeken uit de winkel wegnam en zonder te betalen de winkel verliet. Hij sprak de verdachte daarop aan en leverde hem kort erna over aan de politie. De weggenomen broeken werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor, voorzien van een proces-verbaal, heengezonden.

Son: Aanhouding na winkeldiefstal
Op de 4000 is zaterdagmiddag om 16.20 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor uit een bedrijf aldaar enkele stukken gereedschap te hebben weggenomen. Een werknemer van dit bedrijf zag dit en waarschuwde de politie. De man is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De weggenomen stukken gereedschap konden aan de rechtmatige eigenaar worden teruggegeven.

Eindhoven: Aanhouding
Zaterdagmiddag om 16.30 uur is op de Tongelresestraat een 37-jarige inwoner van Bruggen (D) aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor via de uitgang een reeds gesloten winkel te zijn binnengelopen. Hij wilde nog enkele boodschappen doen. Toen de bedrijfsleider van de winkel aangaf dat dit niet kon werd de man agressief en goot een pak melk over de laatste nog aanwezige klanten uit. Een man in een rolstoel die hier een opmerking over had kreeg nog een klap van de verdachte. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Man na inbraak aangehouden
Een 32-jarige Eindhovenaar is zaterdagavond om 19.32 uur op de Limburglaan aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor ingebroken te hebben in een woning aan de Waldeck Pyrmontstraat. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na rijden zonder rijbewijs Op de Weteringstraat is zaterdagavond een 37-jarige Duitse automobiliste aangehouden. Een surveillance zag de vrouw rijden en wist dat zij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De verdachte is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. Haar auto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling en belediging Een 50-jarige Eindhovenaar is zaterdagavond om 21.18 uur op de Leendert Donkerstraat aangehouden. De man vond het nodig om zonder enige aanleiding een politieambtenaar meerdere malen ernstig te beledigen. Toen deze de verdachte aan wilde houden verzette deze zich hevig en vernielde de bril van de politieambtenaar. De man werd met behulp van pepperspray aangehouden. De 46-jarige vrouw van de verdachte wilde de aanhouding verhinderen en werd eveneens aangehouden. Beiden verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau waarbij de 50-jarige verdachte is ingesloten. Zijn 46-jarige echtgenote werd na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhoudingen na aantreffen flinke hoeveelheid harddrugs Op de Stratumsedijk is zaterdagavond om 22.30 uur een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. Getuigen hadden aangegeven dat de man vanuit een auto harddrugs dealde. Bij zijn aanhouding was de man in het bezit van; 22 zogenaamde sealbags, 3 bolletjes cocaïne en een zakje met 43 XTC pillen. Tevens werd een geldbedrag van 640 euro aangetroffen. Tijdens de daarop volgende huiszoeking in de woning van de verdachte werden een flinke hoeveelheid harddrugs waaronder cocaïne en XTC tabletten aangetroffen. De in de woning van de verdachte aanwezige 25-jarige Eindhovense vriendin is eveneens aangehouden. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. De verdovende middelen, het geld en de auto van de verdachte zijn inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld.

Maarheeze: Aanhoudingen na baldadigheid
Zaterdagavond om 22.50 uur zijn op de Sterkselseweg een 15-jarig meisje uit Maarheeze en een 15-jarig meisje uit Leende aangehouden. Zij worden ervan verdacht te horen bij een groep jongenen die vernielingen pleegden op de Sterkselseweg. De verdachten zijn overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De ouders zijn in kennis gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de juiste toedracht.

Eindhoven: Aanhouding na doorrijden na aanrijding Op de Boschdijk is zaterdagavond om 23.25 uur een 17-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht kort ervoor op de Veldm Montgomerylaan met zijn personenauto betrokken te zijn geweest bij een aanrijding waarna hij doorreed. Bij controle bleek dat de jongeman niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tevens bleek hij in het bezit te zijn van diverse bankpasjes die niet op zijn naam stonden. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. Zijn auto is inbeslaggenomen.

Helmond: Aanhouding na vernieling
Gisterenavond om 23.30 uur is op de Veestraat een 16-jarige inwoner van Helmond aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor een ruit van een pand aan de Markt te hebben vernield. Getuigen hadden dit gezien en de politie gewaarschuwd. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Reusel: Drugs
Een 20-jarige inwoner van Reusel is zondagmorgen om 01.08 uur op de Wilhelminalaan aangehouden. Bij controle bleek dat de man in het bezit was van een buisje met daarin vierenhalve XTC pil. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en de pillen zijn inbeslaggenomen.

Valkenswaard: Aanhoudingen na vernieling
Zondagmorgen om 02.20 uur is op de Min Aalbersestraat een 16-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. Korte tijd later konden op de Tienendreef een 18-jarige inwoner van Mierlo en een 19-jarige inwoner van Valkenswaard worden aangehouden. De drie mannen worden ervan verdacht kort ervoor op de Kardinaal de Jongstraat vernielingen aan autos te hebben gepleegd. Getuigen hadden de 16-jarige verdachte kunnen aanhouden en overgedragen aan de politie. De drie verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Waalre: Onder invloed
Op de Burg Mollaan is vanmorgen om 02.45 uur een 47-jarige automobilist uit Waalre aangehouden. Getuigen hadden de man zien rijden waarbij hij tot tweemaal toe dwars over een rotonde reed waarna hij tot stilstand kwam. Bij controle bleek dat de verdachte erg onder invloed was. Doordat de ademanalyse niet kon worden toegepast vanwege de toestand van de verdachte werd er een bloedproef van hem afgenomen. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 24 uur. Een ingesteld onderzoek bracht aan het licht dat het rijbewijs van de man reeds in 2001 was ingevorderd. De verdachte is voor zijn en andermans veiligheid ingesloten.

Gemert: Drugs
Vanmorgen om 02.40 uur is op de Handelseweg een 18-jarige inwoner van Boekel aangehouden. De verdachte was in het bezit van twee XTC pillen. Hij is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De pillen zijn inbeslaggenomen.

Heeze: Aanhouding na zware mishandeling
Zondagmorgen om 05.00 uur is op de Bisschop Arnoutlaan een 33-jarige inwoner van Heeze aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder op de avond een 44-jarige inwoner van Sterksel om nog onbekende reden ernstig mishandeld te hebben. Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek naar de juiste toedracht in en verzoekt getuigen van deze mishandeling zich bij hen te melden..

Aarle-Rixtel: Onder invloed
Op de Kouwenberg is vanmorgen om 04.25 uur een 19-jarige automobiliste uit Pretecz (P) aangehouden. De vrouw was kort ervoor over een paaltje en tegen een lantaarnpaal gereden en had de plaats van het ongeval verlaten zonder haar identiteit kenbaar te maken. Bij controle bleek dat zij onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,25 promille aan. Uit onderzoek bleek dat de verdachte in het bezit was van meerdere,niet op haar naam gestelde, paspoorten. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 6 uur. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Nuenen: Aanhouding na eenzijdig ongeval met gewonde De 38-jarige Nuenense bestuurder van een personenauto is vanmorgen om 05.00 uur op de Smits van Oyenlaan aangehouden. De man had kort ervoor een eenzijdig ongeval veroorzaakt en bleek bij controle onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1.40 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De 35-jarige Nuenense inzittende van de auto, zat bekneld en is door de brandweer en ambulancepersoneel uit de auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis, daar bleek dat haar verwondingen meevielen.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Zondagmorgen om 03.51 uur is op het Stratumseind een 30-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor om nog onbekende reden een 21-jarige Eindhovenaar zodanig te hebben mishandeld dat deze mogelijk een oog zal moeten missen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis.