Nieuwsbericht

zondag 11 augustus 2002, 16.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Gestolen auto rijdt door na botsing
Alkmaar, vrijdag 9 augustus 2002.
Rond 22.45 uur is een aan de Geestersingel geparkeerde camper flink beschadigd geraakt na een botsing door een onbekende bestuurder in een, naar later bleek, een gestolen auto, een zwarte Ford Mustang Cabriolet. De auto reed na de aanrijding weer door.Terwijl de politie ter plekke informatie verzamelde rondom de botsing kwam de veroorzaker langs scheuren. Hierop achtervolgde de politie de auto, die met hoge snelheid het verkeer onveilig maakte. Uiteindelijk wist de dader te ontsnappen. De auto is teruggevonden in de Weenixhof. Getuigen hebben de man nog weg zien rennen, maar zelfs de inzet van een politiehond heeft niet geleid tot het vinden van de persoon. De gestolen auto heeft een ingedeukte voorzijde. De dader is een blanke man, tussen 18 en 23 jaar oud en heeft blond tot donkerblond krullend haar tot op zijn schouders.

Verkeerscontrole
Alkmaar, vrijdag 9 augustus 2002.
Bij een verkeerscontrole aan de Kanaaldijk tussen 10.30 en 12.30 uur zijn zeven bonnen uitgedeeld wegens te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid was 85 km/u.

Geweldenaar aangehouden
Alkmaar, zaterdag 10 augustus 2002.
Rond 02.30 uur is aan het Waagplein een 18-jarige inwoner uit Alkmaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het slaan in het gezicht van achtereenvolgens een 20-jarige man uit Alkmaar en een 21-jarige vrouw uit Egmond aan den Hoef. De man liep daarbij een scheurtje op in zijn wenkbrauw en is daarvoor behandeld in het ziekenhuis. Geen van de slachtoffers kende de dader, die zonder aanleiding geslagen heeft.

Autodieven in de weer
Alkmaar, zaterdag 10 augustus 2002.
Van een parkeerplaats aan de Van de Veldelaan is, tussen 7 augustus 15.00 uur en 9 augustus 23.00 uur, een beige Toyota Corolla gestolen. De auto draagt het kenteken PZ-88-BK.
Tevens is in de nacht van vrijdag op zaterdag aan de Piet Heynstraat een blauwe Toyota Corolla gestolen. De auto heeft het kenteken LX-73-GS.
Terwijl de eigenaar rond 15.00 uur een boodschap haalde is zijn auto binnen een tijdsbestek van een kwartier gestolen. De auto had hij geparkeerd op het parkeerterrein aan het Huiswaarderplein. Het gaat om een blauwe Fiat Cinquecento, met kentekenplaat HL-XX-65. Castricum, zaterdag 10 augustus 2002.
Op het parkeerterrein aan de Geesterduinweg is een zilverkleurige Toyota Starlet gestolen. Dit moet in de periode van donderdag op zaterdag zijn gebeurd. De auto draagt het kenteken NB-81-LB.

Dronken autobestuurder met rijontzegging
Alkmaar, zaterdag 10 augustus 2002.
Rond 23.30 uur is op de Zandersbuurt een 36-jarige man uit Alkmaar aangehouden nadat hij meerdere aanrijdingen had veroorzaakt. Op de Baansingel had hij daarvoor een hek geraakt, waarna hij tegen een op het Baanpad geparkeerd staande auto aanreed en vervolgens nog eens tegen drie paaltjes aan knalde op diverse locaties. Op aanwijzingen van een getuige kon de man gelokaliseerd worden. De man is meegenomen naar het politiebureau, waar hij een ademanalyse onderging. Daaruit bleek dat hij vijfmaal de toegestane hoeveelheid alcohol heeft genuttigd. Ook bleek dat hem al eerder een tijdelijke rijontzegging was opgelegd wegens rijden onder invloed. Hij krijgt een proces-verbaal.

Bromfietser kijkt te diep in't glaasje
Castricum,zaterdag, 10 augustus 2002.
Aan de Beverwijkerstraatweg is rond 22.50 uur een 37-jarige bromfietser uit Castricum aangehouden. Bij het doen van de alcoholtest bleek hij ruim driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij krijgt een proces-verbaal.

Inbraak woning
Alkmaar, zondag 11 augustus 2002.
Op de eerste verdieping van een flat aan de Gijsbrechtstraat is op zaterdagavond tussen 20.15 uur en de daaropvolgende vier uur ingebroken. De inbreker heeft daarbij de voordeur geforceerd. Diverse spullen zijn meegenomen, waaronder een DVD-speler en een pettenverzameling.

Diefstal motorboot
Broek op Langedijk, zondag 11 augustus 2002.
Van een ligplaats aan de Dijk is een snelle motorboot met buitenboordmotor gestolen. Het betreft een groene boot van het merk Quicksilver en een zwarte buitenboordmotor van het merk Mercury. De boot droeg over de lengte een blauw dekzeil. De touwen waarmee de boot was bevestigd waren doorgesneden. De waarde van de goederen bedraagt bij elkaar zo'n 4.000 euro.

NOORDKOP

Aanrijding auto met fiets
De Koog, vrijdag 9 augustus 2002.
Op de kruising Dorpsstraat/Brink is een aanrijding gebeurd omstreeks 17.00 uur. Een 67-jarige bewoner uit Elburg reed met zijn auto tegen een 61-jarige dame uit Munster, zij reed op de fiets. De automobilist verleende geen voorrang aan de vrouw, hij had haar niet gezien, zo verklaarde hij later. De vrouw kwam met een smak op de grond terecht, waardoor zij letsel opliep aan haar rug. Na een bezoek aan het Gemini Ziekenhuis is de voorlopige prognose dat er geen inwendig letsel is ontstaan, wel heeft mevrouw blauwe plekken.

Ongeval in zwembad
De Cocksdorp, vrijdag 9 augustus 2002.
Tijdens het spelen in een zwembad aan de Krimweg is een 11-jarige jongen uit Keulen met zijn hand dwars door de ruit van een deur geschoten. Hij liep daardoor een slagaderlijke bloeding op aan zijn rechterarm. De jongen is naar het Gemini Ziekenhuis vervoerd.

Bromfietser met slok op
Den Helder, vrijdag 9 augustus 2002.
Op de Schoenerstraat is rond 22.30 uur een 27-jarige bromfietser uit Den Helder aangehouden. Hij was betrokken geweest bij een aanrijding, waarbij een auto wegreed uit een parkeerhaven en tegen de bromfietser aanreed. De laatste is overigens niet de veroorzaker van de botsing. Omdat de man naar alcohol rook werd hij op het gebruik ervan getest. Daarbij bleek dat hij ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De man zal zich moeten verantwoorden voor de rechter op 11 oktober.

XTC-pillen in beslag genomen
De Koog, zaterdag 10 augustus 2002.
Door zich verdacht te gedragen liepen twee mannen tegen de lamp. Zij probeerden in de Dorpsstraat rond 00.00 uur "snoepjes" aan de man te brengen. Een oplettende dorpswachter heeft beide mannen aangehouden en onmiddellijk aan de politie overgedragen. Het gaat om een 18- en 22-jarige man uit respectievelijk Maasland en Maassluis. Zij hadden een zakje met 78 pillen bij zich, vermoedelijk XTC. De recherche zal de pillen nader onderzoeken. De mannen kunnen een dagvaarding tegemoet zien.

Dronken en illegaal
Slootdorp, zaterdag 10 augustus 2002.
Omdat hij midden op de Nieuwesluizerweg zat omstreeks 00.45 uur en een automobilist hem ternauwernood kon ontwijken is een 37-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Hij bleek behoorlijk gedronken te hebben en krijgt voor openbare dronkenschap een bon. Bij aanhouding bleek ook zijn visum niet langer geldig te zijn en is de man voor insluiting meegenomen naar het politiebureau in Den Helder. Hij wordt aan de Vreemdelingendienst overgedragen.

Drankrijders
Wieringerwerf, zondag 11 augustus 2002.
Vanwege zijn opvallend weggedrag is rond 00.10 uur op de Terpweg een 28-jarige automobilist uit Wervershoof aangehouden. Hij nam de bochten te ruim en stond verkeerd voorgesorteerd op een uitrit waardoor andere auto's geen doorgang hadden. Hij bleek ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Hij zal worden gedagvaard. Tevens is rond 02.45 uur op dezelfde weg een 30-jarige automobilist aangehouden. Bij het testen op alcoholgebruik bleek hij de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol te hebben overschreden. Hij krijgt een proces-verbaal.

Bedreiging
Schagen, zondag 11 augustus 2002.
Op de Loet werd rond 04.50 uur een achttal mannen aangehouden. Zij zijn tussen 18 en 23 jaar oud en afkomstig uit Alkmaar en Amsterdam. Dit is gebeurd naar aanleiding van het bedreigen van een taxichauffeur waarbij een van de verdachten een voorwerp op de taxichauffeur richtte als ware het een vuurwapen. Later bleek dat het ging om een mobiele telefoon. Deze verdachte, 18 jaar oud en wonend in Amsterdam is voor een aantal uren ingesloten geweest op het bureau in Den Helder. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien. Zijn kompanen zijn na gehoord te zijn weer vrijgelaten.

Bromfietser rijdt door na aanrijding driejarige jongen Den Helder, zondag 11 augustus 2002.
Op de Klipperstraat heeft rond 13.00 uur een aanrijding plaats gevonden. Een driejarig jongetje kwam vanuit een steegje met zijn kinderfiets de weg opgereden. Daar kwam het tot een botsing met een zwart/rode brom- dan wel snorfiets. De bestuurder hiervan kwam ten val, viel over het kind heen, zette vervolgens zijn voertuig overeind en reed door in de richting van het Falgacentrum. Het betreft een jonge man met donker uiterlijk, hij droeg een zwart petje. De politie zou graag in contact komen met getuigen die het ongeval gezien hebben dan wel de bromfietser hebben gezien. Hij werd vermoedelijk vergezeld door twee fietsers, jongens met eveneens een donker uiterlijk. Het kind is in het ziekenhuis onderzocht, het heeft wat builen op het hoofd en een paar inmiddels bepleisterde wondjes, hij maakt het redelijk goed.

WESTFRIESLAND

Kettingbotsing
Hoorn, vrijdag 9 augustus 202.
Vlak voor de rotonde bij de Mac Donalds is op de Provincialeweg rond 17.00 uur een kettingbotsing ontstaan waarbij vier auto's zijn betrokken. Zij reden van het centrum richting A7. Door plotseling remmen botsten de vier auto's tegen elkaar op. Een van de inzittenden, een 59-jarige vrouw uit Moraira Allicante, heeft daarbij een gekneusd borstbeen opgelopen. Drie auto's moesten worden weggesleept.

Vechtpartij mondt uit in kaakletsel
Grootebroek, vrijdag 9 augustus 2002.
Op 9 augustus is alsnog aangifte gedaan van een mishandeling van een 23-jarige man uit Lutjebroek, dat plaats vond op 28 juli jl. in een discotheek aan de Nieuwstraat in Medemblik. Op de dansvloer was al een vechtpartijtje tussen het slachtoffer en de dader geweest, waarvoor beiden uit de discotheek zijn gezet. Eenmaal buiten heeft de dader met volle kracht een dreun tegen de rechterkant van het hoofd van het slachtoffer uitgedeeld. Hierdoor werd veel pijn veroorzaakt, na doktersbezoek blijkt de Lutjebroeker een scheurtje in het kaakbeen te hebben en heeft na twee weken nog altijd last van zijn verwondingen.

Verkeerscontrole
Hensbroek, vrijdag 9 augustus 2002.
Bij een verkeerscontrole tussen 13.30 en 14.30 uur aan de Dorpsweg zijn drie procesverbalen geschreven wegens te hard rijden. De hoogst gesmeten snelheid was 72 km/u., de maximum snelheid is er 50 km/u. Voor het niet dragen van een helm op een bromfiets werd eveneens een proces-verbaal opgemaakt.

Duur kamperen
Enkhuizen, vrijdag 9 augustus 2002.
Op het surfstrandje aan de Kooizandweg heeft een 21-jarige vrijkampeerder uit Polen een bon gekregen van 86 euro. Hij sliep in een tentje, opgezet op terrein waar het verboden is te kamperen. Omdat hij niet gelijk kon betalen heeft de politie zijn paspoort ingenomen. Die krijgt hij terug zodra betaald is.

Drankrijder veroorzaakt aanrijding
Hoorn, vrijdag 9 augustus 2002.
Op de Zuiderkruisstraat heeft een aanrijding plaatsgevonden rond 23.30 uur. Een 38-jarige automobilist uit Wervershoof nam de bocht vanuit de Siriusstraat te ruim en botste daardoor op tegen een 33-jarige inwoner van Hoorn, die met zijn auto uit de tegenovergestelde richting kwam. Er vielen geen gewonden. Omdat de veroorzaker van het ongeluk sterk naar alcohol rook is er een test afgenomen. Daarbij bleek hij 3 ½ maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gebruikt. Ook bleek de man geen geldig rijbewijs te hebben. Hij krijgt een proces-verbaal.

Drankrijder
Hem, zaterdag 10 augustus 2002.
Op de Middenweg is rond 02.30 uur een 20-jarige man uit Wijdenes aangehouden. Bij het testen op zijn alcoholgebruik bleek hij ruim de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol te hebben overschreden. De man krijgt een proces-verbaal.

Inbraak woningen en fraude pinpas
Hoorn, zaterdag 10 augustus 2002.
In een woning aan de Geldelozeweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. De dader heeft zich een toegang verschaft via het openbreken van een raam aan de achterkant van het huis. Een net gekochte combimagnetron is door de dief meegenomen. Medemblik, zaterdag 10 augustus 2002.
Tussen 09.00 en 12.00 uur heeft een inbreker kans gezien om uit een aanleunwoning van een bejaardencentrum op het Sint Maartenshof geld weg te nemen en een giropasje. De bewoonster bemerkte dit pas toen zij gebeld werd door een man die haar vroeg naar haar pincode. Wijselijk gaf zij deze niet vrij, omdat ze het niet vertrouwde. Toen zij daaropvolgend haar pas ging zoeken merkte ze dat de pas en het geld verdwenen waren. De dader is vermoedelijk door een op een kier staande slaapkamerdeur binnengekomen. De vrouw was op dat moment thuis en heeft niets gemerkt. De man heeft nog een aantal malen gebeld maar hield daarmee op, nadat de krasse dame hem meldde dat ze de bankrekening had geblokkeerd.

Parkeercontrole
Medemblik, zaterdag 10 augustus 2002.
Bij een parkeercontrole aan de Nieuwstraat zijn 14 procesverbalen uitgeschreven. De overtredingen betreffen het niet hebben van geldige parkeerschijven, overschrijding van de parkeertijd , en het parkeren op de plaats voor autobussen.

Aanrijding tussen auto en bromfiets
Hoorn, zaterdag 10 augustus 2002.
Op de kruising Torenwachter/de Huesmolen is rond 17.00 uur een aanrijding geweest. Een 23-jarige inwoner uit Hoorn stond met zijn auto links voorgesorteerd en wilde links afslaan toen een 16-jarige bromfietser uit dezelfde woonplaats hem aan de linkerkant wilde inhalen. De bromfietser kwam daarbij in botsing met de auto. Hij is voor behandeling naar het Westfries Gasthuis gebracht waar hij een hersenschudding bleek te hebben. Zowel de bromfiets als de auto liepen beschadigingen op.

Boven wonder geen gewonden
Nibbixwoud, zaterdag 10 augustus 2002.
Rond 20.00 uur is er een aanrijding geweest op de Dorpsstraat. Een 22-jarige automobilist uit Bovenkarspel reed met hoge snelheid een haakse bocht in, raakte vervolgens de macht over het stuur kwijt, reed daardoor van de weg, schampte een boom en reed daarna tegen de achterkant van de fiets van een 55-jarige man uit Nibbixwoud. De auto belandde daarna in de sloot. De automobilist wist uit eigen beweging uit de auto te kruipen. Zowel fietser als autobestuurder hebben geen verwondingen opgelopen. De auto en de fiets zijn totall loss.De veroorzaker van het ongeluk bleek flink gedronken te hebben, hij blies tweemaal de toegestane hoeveelheid alcohol. De man krijgt een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Drankrijder
Wervershoof, zondag 11 augustus 2002.
Bij een alcoholcontrole aan de Zijdwerk is een 22-jarige automobilist uit Hoogkarspel aangehouden. Hij bleek de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol te hebben overschreden. Hij krijgt daarvoor een proces-verbaal.

Vaten met gevaarlijke vloeistoffen aangetroffen Scharwoude, zondag 11 augustus 2002.
Aan een parkeerplaats langs de Zesstedenweg is vanochtend rond 08.30 uur een viertal 20-liter vaten en een 10-liter emmer aangetroffen met vloeibare inhoud. De vloeistof is vermoedelijk afkomstig van een XTC-laboratorium. Twee volledig ingepakte brandweerlieden die voorzien waren van perslucht, hebben alle vaten in overmaatse vaten verpakt en afgevoerd. Er is geen gevaar geweest voor het verkeer en de omgeving. Een oplettende wandelaar die zijn hond uitliet had de vaten gezien en daarvan melding gedaan bij de politie.