Korps: Brabant-Noord, plaats: `s-Hertogenbosch 11-08-2002 Persbericht District Den Bosch

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL MERKKOSTUUM (s-Hertogenbosch) Zaterdagmiddag is een 16-jarige inwoner uit Almelo bij een herenmodezaak aan de Markt in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van een merkkostuum. Een personeelslid van de winkel zag hem met een Hugo Boss pak een kleedkamer ingaan. Aangezien hij zich geruime in de kleedkamer ophield mocht hij zich verheugen in ruime aandacht van het personeel. Toen de jongen de winkel wilde verlaten bleek hij een vreemde bult op zijn rug te hebben en het kostuum was verdwenen. De gewaarschuwde politie constateerde dat de verdachte het pak in een speciaal geprepareerde tas op zijn rug onder zijn colbert had gestopt. Hij is aangehouden en ingesloten.

OVERVALLER AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Van zaterdag op zondag heeft de politie District Den Bosch op de Balbaostraat in s-Hertogenbosch een 36-jarige Bosschenaar aangehouden als verdacht van het plegen van gewapende overvallen. De man wordt ervan verdacht vrijdagmiddag een 54-jarige medewerkster van een winkel aan het Rivierenplein met een mes te hebben gedwongen tot het afgeven van geld uit de kassa. De man wordt er verder van verdacht op zondagavond 4 augustus jl. een 30-jarige Bossche op de Jan Heijmanslaan in Hintham te hebben beroofd van haar tas met o.a. portemonnee en GSM. De politie sluit niet uit dat de man verantwoordelijk is voor meer overvallen. Hij is ingesloten.

VROUW (71) MET FIETS OP RIJKSWEG (s-Hertogenbosch)

Zaterdagavond trof de politie District Den Bosch op de Rijksweg A59 in s-Hertogenbosch een 71-jarige Bossche aan, die met haar fiets op de vluchtstrook van de rijksweg liep. De vrouw bleek terhoogte van de Hambakenweg per ongeluk een op/afrit van de rijksweg op te zijn gefietst. De agenten hebben haar begeleid naar het fietspad, zodat zij veilig haar weg kon vervolgen.

AUTO MET UITSTEKENDE BALKEN BRENGT FIETSTER TEN VAL

(s-Hertogenbosch)

Zaterdagmiddag heeft een onbekende automobilist op Boschmeersingel in s-Hertogenbosch een 40-jarige Bossche fietster geraakt met lange balken die aan de rechterzijde uit zijn auto staken. De vrouw kwam hierdoor ten val en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen voor een gekneusde pols. Haar fiets liep schade op. De automobilist bekommerde zich niet om het slachtoffer en reed met verhoogde snelheid weg. Volgens een getuige zou het gaan om de bestuurde van een oude oranje Opel. De politie is op bezoek naar getuigen, zij worden verzocht contact op te nemen met telefoonnr. 0900 8844.

RIJBEWIJS INGEVORDERD NA RIJDEN ONDER INVLOED (Rosmalen)

Van zaterdag op zondag is een 39-jarige automobilist uit Rosmalen op de Graafsebaan in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ingevorderd.