Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 11-08-2002 Persbericht District Aa & Dommel

FIETSENDIEVEN OP HETERDAAD BETRAPT, AUTO INBESLAGGENOMEN (Vught)

Zaterdagavond is op de Heuvel in Vught een 20-jarige Bosschenaar op heterdaad aangehouden als verdacht van diefstal van twee fietsen op het kermisterrein. De daarbij gebruikte auto is inbeslaggenomen. Agenten in burger zagen dat twee mannen fietsen in een bestelwagen legden en gingen poolshoogte nemen. Het bleek dat de fietsen nog op slot zaten. Op het moment dat zij bij de wagen in de buurt kwamen namen de twee verdachten de benen. De Bosschenaar kon direct worden aangehouden, de tweede man wist te ontkomen. De zo goed als nieuwe fietsen bleken die avond te zijn gestolen vanaf het kermisterrein Marktveld / Ploegveld. De bestelauto, eigendom van een Hedels bedrijf, is inbeslaggenomen. De Bosschenaar is voor nader onderzoek ingesloten.

FIETSER GEWOND NA VAL (Vught)

Van zaterdag op zondag is een 41-jarige inwoner uit Vught op de Esscheweg in zijn woonplaats met zijn fiets ten val gekomen en gewond geraakt. De man bleek te hebben gedronken. Hij is per ambulance naar het GZG gebracht en mocht later met een paar hechtingen in zijn gezicht weer naar huis.

75,= BOETE VOOR RIJDEN ONDER INVLOED OP BROMFIETS (Sint-Oedenrode)

Van zaterdag op zondag heeft een 17-jarige bromfietser uit Schijndel op de Nijnselseweg in Sint-Oedenrode een boete van 75,= gehad voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij vestigde de aandacht op zich omdat hij een fietser duwde. De verdachte kreeg naast de geldboete een rijverbod van vier uur.

DRONKEN MAN MET FIETS OP RIJBAAN (Sint-Oedenrode)

Van zaterdag op zondag troffen voorbijgangers op de Jonker Marcus van Gerwenlaan in Sint-Oedenrode een 16-jarige dronken fietser uit die plaats op de rijbaan aan. De gewaarschuwde constateerde dat de jongeman niet echt voor rede vatbaar was en gaf hem een proces-verbaal. Hij is voor zijn eigen- en andermans veiligheid thuis afgeleverd.