Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 11-08-2002 Persberichten District De Leijgraaf

MAN GEWOND NA EENZIJDIG VERKEERSONGEVAL (Venhorst)

Zaterdagavond is een 27-jarige inwoner uit Boekel op de Statenweg in Venhorst met zijn auto tegen een boom gereden. Volgens zijn verklaring raakte hij rechts met zijn wielen in de berm en belandde na een overcorrectie aan de overzijde van de weg tegen een boom. De bestuurder kon via het dak zijn auto verlaten. Hij is met een pijnlijke nek per ambulance overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Veghel. Een GGD-arts heeft op verzoek van de politie een bloedmonster van de man genomen om te bepalen of hij mogelijk drugs had gebruikt. De auto was totaal vernield.

FIETSTER KOMT ONGELUKKIG IN AANRAKING MET BOOM (Volkel)

Zaterdagavond is een 61-jarige vrouw uit Volkel op de Boekelsedijk in haar woonplaats ongelukkig in aanraking gekomen met een boom en gewond geraakt. De vrouw week uit voor een auto, kwam in de berm terecht en viel ongelukkig tegen een boom. Zij is met een hoofdwond per ambulance overgebracht naar een Veghels ziekenhuis.

RIJBEWIJS HARDRIJDER INGEVORDERD (Zeeland)

Van zaterdag op zondag hebben surveillerende agenten op de Peelweg in Zeeland het rijbe-wijs van een 40-jarige hardrijder uit Arnhem ingevorderd. De man reed op een stuk waar 80 km/h was toegestaan met een snelheid van 155 km/h. Proces-verbaal is opgemaakt.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING EN BELETTEN AMBTS-HANDELING (Zeeland)

Van zaterdag op zondag is een 18-jarige automobilist uit Grave op de Kerkstraat in Zeeland aangehouden voor belediging van agenten. Zijn 17-jarige passagier en plaatsgenoot probeer-de aanhouding te verhinderen en is ook aangehouden. Op het moment dat één van de agenten de bestuurder van de auto een bekeuring gaf voor het rijden met defecte verlichting, een ka-potte uitlaat en het niet dragen van de autogordel, schold hij hen uit voor teringlijers. Hij is daarop aangehouden, zijn vriend probeerde dat te verhinderen, hij is aangehouden voor het beletten en belemmeren van een ambtshandeling, beiden zijn ingesloten.

ALCOHOLMISBRUIK (Zeeland)

Van zaterdag op zondag is op de Peelweg in Zeeland een 18-jarige inwoner uit Cuijk in dronken toestand aangetroffen op de rijbaan. Hij kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap. Zijn ouders zijn gebeld om hem op te halen.

DRONKEN MAN OP GESTOLEN SNORFIETS (Uden)

De politie Uden heeft van zaterdag op zondag op de Burgemeester Thijssenstraat in Uden een 29-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol op een gestolen bromfiets. Surveillerende agenten zagen dat de man bij het zien van de poli-tie nogal schrikachtig reageerde. Bij controle bleek dat de verdachte teveel alcohol had ge-dronken. Zijn rijbewijs is daarvoor ingevorderd. Uit verder onderzoek kwam vast te staan dat de bromfiets waarop de verdachte reed op 28 januari 2001 was ontvreemd op het Beatrixhof in Uden. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.