Politie Midden- en West Brabant

Persberichten weekend 10/11 augustus, district Oosterhout

Datum: 11/8/2002
Auteur: Jan Clarijs

Aanrijding; bestuurder onder invloed

Terheijden- Op zondagochtend, omstreeks 03.00 uur, reed op de Moerdijkseweg te Terheijden een auto in de sloot. De bestuurder, een 46-jarige man uit Wagenberg, had kennelijk teveel gedronken en werd door de politie aangehouden. Van hem werd een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man werd tevens ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Diefstal uit garage

Oosterhout- Op zaterdagochtend 10/08 omstreeks 02.30 uur werden de bewoners van een woning aan de Hildebrandlaan te Oosterhout wakker omdat hun honden begonnen te blaffen. Het bleek dat er in hun garage was ingebroken en dat 3 fietsen en een scooter waren verdwenen.

Inbraak in bedrijf

Oosterhout- In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Heuvel te Oosterhout. Via een plat dak en het forceren van een deur kwam men het pand binnen. Daaruit verdwenen diverse computers alsmede een geldbedrag van 1000 euro.

Personenauto uitgebrand

Oosterhout- Op zondagochtend, omstreeks 05.50 uur, stond een geparkeerde auto aan de van Polanenstraat te Oosterhout in brand. Deze auto was daar op zaterdagavond neergezet. Vermoedelijk is de auto met opzet in brand gestoken.

Inbraken in woningen

Kaatsheuvel- Tussen donderdag 08 augustus en vrijdag 09 augustus is er in 2 woningen aan het Schildersplein te Kaatsheuvel ingebroken. Uit de woningen verdween geld en rookwaar.

Overlast door overvloedige regenval

Kaatsheuvel- Op zaterdagmiddag 10 augustus, werd er na een hevige regenbui een beroep gedaan op de brandweer en de politie om dat er op de Bevrijdingsweg en omgeving in Kaatsheuvel een probleem was met de afvoer van dit regenwater. Het water stond bij sommige huizen al tot aan de voordeur. Doordat enkele personen met hun auto's door deze watermassa gingen rijden was de politie genoodzaakt de Vaartstraat voor enige tijd af te sluiten. Het water dreigde daardoor namelijk in de huizen terecht te komen.

Illegale vreemdeling aangetroffen

Sprang Capelle- Tijdens een op vrijdag 09 augustus gehouden controle op prostitutie op de parkeerplaats Labbegat langs de A-59 onder Sprang-Capelle werd een illegaal in ons land verblijvende dame aangetroffen. Ze werd overgedragen aan de vreemdelingenpolitie welke voor de nader onderzoek een verdere afwerking zorg zal dragen.

Vernielingen in centrum Waalwijk

Waalwijk- Op vrijdagavond 09 augustus werden door een groep jeugdigen enkele vernielingen aangericht in het centrum van Waalwijk. Bij het vernielen van een etalageruit raakte een van hen, een 20 jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aan zijn arm gewond. Omdat getuigen een goed signalement konden doorgeven konden inmiddels gewaarschuwde agenten de man achterhalen. Hij werd na te zijn behandeld in het ziekenhuis te Tilburg met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Eier-gooiende vandaal

Waalwijk- Op zaterdag 10 augustus, werd een passerende politie auto op de Grotestraat te Waalwijk bekogeld met eieren. Helaas voor de dader zagen de agenten wie er aan het gooien was. De dader, een 24 jarige inwoner van Waalwijk, werd aangehouden en kreeg een proces-verbaal ter zake baldadigheid.

Fietster gewond bij ongeval

Waalwijk- Op zaterdag 10 augustus omstreeks 17.15 uur vond er op de Spoorbrugweg/Kanaaldijk te Waalwijk een ernstig ongeval plaats. Een 14 jarig meisje uitDrunen liet zich al rijdend op haar fiets voorttrekken door een bromfietsbestuurder. Vermoedelijk door een te hoge snelheid raakte het meisje in een slip en sloeg hierbij over het stuur van haar fiets tegen het wegdek. Het meisje raakte bewusteloos en is met hoofdletsel naar het ziekenhuuis gebracht. Daar bleek dat ze een zware hersenschudding aan het ongeval heeft over gehouden. Ze is inmiddels weer thuis.

Diefstal auto

Waalwijk- Op zaterdag 10 augustus werd er tussen 09.30 en 10.00 uur vanaf een erf naast een woning aan de Valkenvoortweg te Waalwijk een groene Mitsubishi Pajero jeep met kenteken VS-23-PH weggenomen.

Inbraak in bedrijf

Waalwijk-Op zondag 11 augustus, tussen 05.45 en 06.15 uur werd er aan een bedrijf op de Zanddonkweg te Waalwijk ingebroken. Met een steen is een ruit vernield waarna men het bedrijf binnenging. Vermoedelijk is computerapparatuur gestolen.

Onder invloed achter het stuur

Gilze-Rijen- Afgelopen zaterdagavond is in Rijen een 32 jarige man uit die plaats aangetroffen die onder invloed een auto bestuurde. Na een ademanalyse op het politiebureau bleek dat hij een alcoholgehalte had van 520 ug/l. De man is met een dagvaarding heengezonden

Aangehouden voor vernieling

Werkendam- In de nacht van vrijdag op zaterdag 9/10 augustus zijn in Werkendam vier personen aangehouden die vernielingen hadden gepleegd. De 4, deelnemers aan een dropping, hadden, na een horecagelegenheid in Werkendam te hebben bezocht, postbussen reclameborden en wegmeubilair vernield.
De vier werden overgebracht naar het politiebureau waar zij na verhoor werden heengezonden. Zij zijn bereid de schade te vergoeden.

Houtopstand in brand

Nieuwendijk- Werd afgelopen zaterdagmiddag 10-08 geconstateerd dat er een houtopstand in brand stond aan de Killeweg te Nieuwendijk. Door de brandweer werd de brand geblust. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten.