KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Vijfde plaats voor Young Riders op EK Springen

11-8-2002

KOPENHAGEN Het Nederlandse Young Ridersteam (16 t/m 21 jaar) is dit weekend vijfde geworden op het EK Springen in het Deense Kopenhagen. Het team, onder leiding van bondscoach Rob Ehrens, behaalde in totaal 49 strafpunten in de landenwedstrijd. Tim Franssen (Roosendaal) met Lavarotti, Willem Greve (Guttecoven) met Le Bon, Johnny Pals (Maasmechelen, Bel) met Rodneys Future en Maurice van Vliet (St. Willebrord) met-Skybreaker maakten deel uit van het Nederlandse team. Het goud ging naar Groot-Brittannië. Het zilver en brons was respectievelijk voor Zweden en Zwitserland.

Individueel was de zevende plaats voor de 21-jarige Tim Franssen met de negenjarige merrie Lavarotti. Het goud ging naar de Deense Tina Lund met Lanthanid. Tom Brinkman (Albergen) werd achttiende met Expo-on-Horse. Het 19-jarige Rabobank Talententeamlid Maurice van Vliet werd 22e met Skybreaker.

Dankzij de ondersteuning van hoofdsponsor Rabobank en partner Akzo Nobel /Intervet is ook dit jaar een optimale begeleiding mogelijk gemaakt voor de jeugd naar de Europese Kampioenschappen.

Uitslagen:

Laatste onderdeel EK individueel:

http://www.spr.dk/em2002/Lists/5.html

Totaaluitslag EK individueel:

http://www.spr.dk/em2002/Lists/em2002.htm

EK team:
http://www.spr.dk/em2002/Lists/3.html

Bron: KNHS / Christa van Duin