Sebastiaan Bleekemolen ruikt titel in ID&T Radio Clio Renault Sport Cup, Jeroen Bleekemolen twaalfde en beste Nederlander in Marlboro Masters

Zandvoort, 11 augustus 2002 - Tijdens de Marlboro Masters was Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) één van de grote publiekstrekkers in de Formule 3. Na een tegenvallende training door een tekort aan motorvermogen (21ste trainingstijd) klom hij in de race op naar de twaalfde plaats en eindigde daarmee als beste Nederlander. In het Vodafone DTCC eindigde Jeroen op de derde plaats, dezelfde positie die zijn broer Sebastiaan (Aerdenhout) in de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup behaalde. Sebastiaan is bijna zeker van de titel.

Jeroen Bleekemolen (20) kon de verwachtingen in de kwalificatietrainingen van de Marlboro Masters of Formula 3 helaas niet waarmaken. "We dachten eerst dat het aan de afstelling van de auto lag, later kwamen we erachter dat mijn motor onvoldoende vermogen leverde", aldus de door debitel en Grundig gesteunde coureur. Bleekemolen moest de race op de 21ste startpositie beginnen. "Het verschil met pole position is ruim een halve seconde. Een niet optimale motor scheelt minimaal een paar tienden van een seconde. Zonder deze pech had ik in de voorste gelederen gereden." De race verliep goed voor Jeroen Bleekemolen. "Ik had een superstart, in de eerste ronde klom ik op naar de vijftiende plaats." Jeroen werd uiteindelijk na een foutloze race twaalfde (beste Nederlander). "Over de race mag ik niet ontevreden zijn", vond hij. "Ik kwam hier echter niet om twaalfde te worden, dat mag duidelijk zijn." Hij eindigde in 2000 al eens op de zevende plaats in de Marlboro Masters. De Formule 3-race werd gewonnen door de Braziliaan Fabio Carbone.

In de ID&T Radio Clio Renault Sport Cup deed klassementsaanvoerder Sebastiaan Bleekemolen uitstekende zaken. Vertrokken vanaf de vijfde startpositie klom Sebastiaan op naar de derde plaats met zijn Dolmans Clio Renault Sport. Zijn grootste rivalen in de titelstrijd eindigden achter hem. "Mijn doel vandaag was punten pakken, dat is uitstekend gelukt. De titel is bijna binnen." Allard Kalff (Zandvoort) werd vijfde, Michael Bleekemolen (Aerdenhout) kwam als negende over de finish. Jeroen Bleekemolen werd in het Vodafone DTCC derde met zijn Clio Renault Sport, achter de beide, superieure BMW's. Jeroen staat thans tweede in het klassement. In de Pearle Alfa 147 Challenge eindigden de rijders van het door Team Bleekemolen gerunde Dayzers Racing Team als vierde (Allard Kalff), zevende (Sebastiaan Bleekemolen) en tiende (Michael Bleekemolen).

Uitslag ID&T Radio Clio Renault Sport Cup: 1. Phil Bastiaans, 10 ronden in 23:43.615; 2. Pim van Riet, op 0,454; 3. Sebastiaan Bleekemolen, op 0,803; 5. Allard Kalff, op 15,352; 9. Michael Bleekemolen, op 24,748. Stand na zes races: 1. Sebastiaan Bleekemolen 101; 2. Frans Verschuur 59; 3. Patrick Andriessen 58; 8. Allard Kalff 47; 11. Michael Bleekemolen 39. Voor de redactie: Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen, (06) 53 19 71 48.