Leiden, 11 augustus 2002

DERDE PLAATS EN RONDERECORD VOOR BEN JAMINI

KNAF Talent First-winnaar Ben Jamini heeft prima gepresteerd tijdens de zesde race van de Van Uitert Formule Ford, verreden tijdens de Marlboro Masters. De coureur uit Huissen werd voor circa 45.000 toeschouwers fraai derde en verbeterde bovendien het ronderecord. Helemaal tevreden was Ben Jamini niet. "Er is voor mij één plaats die echt telt, en dat is de eerste plek. Met wat minder pech in de voorbereiding op deze race had een zege erin gezeten."

In de enige tijdtraining van de Van Uitert Formule Ford reed Ben Jamini de vijfde trainingstijd in het 26 deelnemers tellende veld. "In het begin van de training was ik niet helemaal tevreden over de afstelling van mijn Mygale 2001", aldus de KNAF Talent First-winnaar. "Ik ben toen enkele keren de pits ingegaan om mijn auto aan te laten passen. Dat pakte goed uit, mijn Mygale was aan het einde van de training perfect. Helaas had ik op dat moment al het beste van mijn banden gebruikt. Meer dan de vijfde startpositie zat er daarom niet in." De problemen met de afstelling waren het gevolg van een storing aan het data-acquisitiesysteem tijdens de voorafgaande vrije trainingen. "Dat systeem is een belangrijk hulpmiddel bij het afstellen van de auto", legt Ben Jamini uit.

Ben Jamini werkte zich in de race snel naar voren, hij had al vlug de tweede plek in handen. Hij kon de aansluiting met de leider in de race Xavier Maassen gedurende een groot deel van de race vasthouden. Twee ronden voor het einde van de race verbeterde Ben Jamini bovendien het ronderecord van de Van Uitert Formule Ford, een record dat al sinds 1999 niet verbeterd was. In de slotfase zag Jaap van Lagen toch nog kans om de tweede plaats van Ben Jamini over te nemen. "Vanwege de wegliggingsproblemen had ik in de tijdtraining veel ronden afgelegd om een goede tijd te kunnen zetten. Ik heb toen zestien ronden gereden, tegen bijvoorbeeld vijf voor Maassen. Dat brak mij in de slotfase van de race op. Mijn banden hadden hun beste tijd gehad." Ben Jamini is de enige rijder in de top zes die aan zijn eerste seizoen in de Van Uitert Formule Ford bezig is. Gezien zijn minder succesvol verlopen voorbereiding en zijn toch goed verlopen race, lijkt zijn eerste overwinning in zicht, zo meent Ben Jamini. "Mijn auto, mijn team Van Amersfoort Racing en ik zijn er klaar voor. Ik kijk met een goed gevoel vooruit naar de volgende race."

Van Amersfoort Racing kwam ook uit in de Formule 3-race met als rijder de in de Formule 3 debuterende Jaap van Lagen. In het zeer competitieve startveld wist Van Lagen zich vanaf de 37ste startpositie op te werken naar de uiteindelijke 27ste plaats. Van Amersfoort Racing is het enige Nederlandse team dat zowel actief is in de Formule Ford als in de Formule 3, de klasse waar vele succesvolle Formule Ford-rijders naar doorstromen.

Volgende race: 24 augustus, Zolder (B).
Uitslag Van Uitert Formule Ford: 1. Xavier Maassen, 12 ronden in 26:34.087; 2. Jaap van Lagen, op 0,519; 3. Ben Jamini, op 1,032. Stand NK na vier races: 1. Jaap van Lagen 81, 2. Michel Florie 42; 3. Ben Jamini 41. Stand Benelux-kampioenschap na zes races:

1. Van Lagen 121, 2. Maassen 64, 3. Florie 51, 4. Ben Jamini 49.
---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht