Persbericht

Allard Kalff zonder spanning net geen podiumplaats

Zandvoort, 11 augustus 2002. Dayzers-coureur Allard Kalff (Zandvoort) is vierde geworden tijdens de zesde race van de Pearle Alfa 147 Challenge. Kalff, die de race begon als klassementsaanvoerder, leek op weg naar een podiumplaats. Helaas gooide een gebroken V-snaar roet in het eten. Sebastiaan en Michael Bleekemolen (Aerdenhout) werden geremd door onvoldoende motorvermogen. De race, verreden tijdens de Marlboro Masters op Circuit Park Zandvoort, werd gadegeslagen door 45.000 toeschouwers.

In de kwalificatietraining stelde klassementsaanvoerder Allard Kalff de vierde startpositie veilig. Zijn teamgenoten binnen het Dayzers Racing Team waren na de enige tijdtraining minder te spreken. Sebastiaan Bleekemolen, die tijdens de trainingsdag zijn 24ste verjaardag vierde, reed de negende tijd. "Ik ben een beetje grieperig, woensdag was ik nog doodziek. Gisteren (donderdag, red.) heb ik daarom de vrije trainingen gemist. Op zich heb ik een goede training gereden, maar gezien de omstandigheden zit er niet meer in." Michael Bleekemolen kwam niet verder dan de zestiende tijd. "Ik heb de tijdtraining moeten gebruiken om mijn nieuwe motor in te rijden. De krachtbron had nog geen kilometer gelopen. Dit is allesbehalve ideaal, maar het is nu eenmaal niet anders. Het werkte ook niet echt mee dat het na een paar ronden ging regenen. Toen kon ik een snellere tijd wel vergeten."

Bij de start van de race schoof Allard door naar de derde plaats. In de tweede ronde viel hij twee plaatsen terug. "De V-snaar brak. Daardoor had ik geen stuurbekrachtiging meer. Daar moest ik even aan wennen", verklaarde hij. In de slotfase zag de winnaar van de eerste race van het seizoen kans om Vincent van der Valk te passeren, waardoor hij doorschoof naar de uiteindelijke vierde plaats. "Ik ben heel blij met mijn vierde plek. De accu werd bijna de hele race leeg getrokken. Het resultaat had dus ook een stuk minder kunnen zijn." Met nog twee races te gaan heeft Allard Kalff nog uitstekende vooruitzichten op de titel. '"Ik sta twee puntjes achter op leider Sandor van Es. De strijd is dus nog helemaal open", besloot Kalff optimistisch.

Sebastiaan Bleekemolen klom in de race op naar de zevende plaats. "Ik mis motorvermogen", vertelde hij na de race. "Op de rechte stukken verlies ik zomaar een meter of tien. Dat betekende dat ik niemand kon uitremmen aan het einde van de rechte stukken." Ook Michael Bleekemolen kwam motorvermogen tekort. Hij werd toch nog tiende.

Uitslag Pearle Alfa 147 Challenge:

1. Sandor van Es, 12 ronden in 24:04.612; 2. Rory Bertram, op 1,611; 3. Sandra van der Sloot, op 2,187; 4. Allard Kalff, op 2,928; 7. Sebastiaan Bleekemolen, op 4,752; 10. Michael Bleekemolen, op 8,741.