Jeroen Bleekemolen aanwinst Formule 3-veld tijdens Marlboro Masters

Aerdenhout, 22 juni 2002 - Jeroen Bleekemolen neemt op 11 augustus deel aan de Marlboro Masters, de prestigieuze Formule 3-race op Circuit Park Zandvoort. De 20-jarige coureur uit Aerdenhout zal ter voorbereiding drie races rijden in het Brits Formule 3-kampioenschap. Jeroen, die in 2000 zevende werd in het zeer competitieve startveld, heeft goede hoop op een goede klassering. "Ik moet heel ver kunnen komen", meent hij.

De hoofdsponsors van Jeroen zijn Debitel, Grundig en Circuit Park Zandvoort. Jeroen wordt daarnaast ondersteund door Dolmans en 7-Up.

Met de deelname van Jeroen Bleekemolen heeft de Marlboro Masters er een publiekstrekker bij. Jeroen heeft goede verwachtingen voor de race, mede omdat hij zich de komende weken uitgebreid kan voorbereiden op de Marlboro Masters. "Ik heb al drie testdagen in Engeland achter de rug bij Team Avanti, het team waarvoor ik uitkom", aldus de jonge coureur. "De eerste twee dagen heb ik voornamelijk gebruikt om aan de auto te wennen. Tijdens mijn derde testdag, op het circuit van Silverstone, kwamen alle deelnemers aan het Brits Formule 3-kampioenschap in actie. Ik reed de tiende tijd van de 36 deelnemers, een prestatie waarmee ik in deze fase tevreden ben."

Jeroen Bleekemolen rijdt voorafgaande aan de Marlboro Masters nog drie races, meetellend voor het competitieve Britse Formule 3-kampioenschap. Jeroen rijdt een race in het voorprogramma van de Britse Grand Prix, op 7 juli op Silverstone (GB). Op 21 juli rijdt hij een dubbele race op het circuit van Rockingham (GB). "Dat moet genoeg zijn om helemaal één te worden met mijn auto en mijn team", verwacht Jeroen, die in 2000 al een volledig seizoen in de Formule 3 reed. "Met deze voorbereiding en met wat broodnodige mazzel moet ik mij in de voorste gelederen kunnen begeven."

Jeroen Bleekemolen rijdt voor Team Avanti, een team dat vorig jaar twee zeges behaalde in het Brits Formule 3-kampioenschap. Jeroen bestuurt een Dallara met een Mugen-motor, dezelfde combinatie waarmee ook de klassementsaanvoerder in het Brits Formule 3-kampioenschap James Courtney rijdt.

De 20-jarige coureur heeft tijdens de Marlboro Masters een druk programma. Naast de Formule 3-race komt hij ook in actie in het DTCC, het hoog aangeschreven Nederlands toerwagenkampioenschap. Jeroen, die een Renault Clio bestuurt, voert momenteel het tussenklassement aan.

De Marlboro Masters behoort tot de belangrijkste Formule 3-races ter wereld. Nagenoeg de volledige wereldtop verschijnt aan de start. Rijders als David Coulthard (winnaar 1991), Jos Verstappen (winnaar 1993) en Ralf Schumacher (tweede in 1995) waren succesvol tijdens vorige edities van de Marlboro Masters.

Voor de redactie: Voor nadere informatie: Jeroen Bleekemolen, (06) 54 76 11 62.