Ingezonden persbericht

PERSBERICHT
29 juli 2002

Zondag 11 augustus
Blindemannetje spelen op Autotron Rosmalen

Zondag 11 augustus is om 13.00 uur de aftrap voor de laatste van de vier zomeractiviteiten op Autotron Rosmalen: het bekende 'blindemannetje'-spel voor kinderen tot 12 jaar. Dit spel wordt gespeeld in duo's, waarbij de één aanwijzigen geeft aan de ander die moet zorgen dat hij of zij geblinddoekt zo snel mogelijk een parcours met verschillende hindernissen aflegt. Er zullen twee categorieën gemaakt worden. Doel van het spel is om het parcours zo snel mogelijk af te leggen en daarmee de winnende tijd neer te zetten. Voor het winnende duo is een leuk prijzenpakket samengesteld.

Het spel sluit de reeks van zomeractiviteiten op Autotron Rosmalen af, die begonnen op 21 juli.

Blindemannetje spelen
Aan het spel kunnen alle kinderen die zondag 11 augustus om 13.00 uur te gast zijn op Autotron deelnemen. Zij worden ingedeeld in één van de twee categorieën: kinderen tot en met 8 jaar doen mee in de eerste categorie, kinderen vanaf 8 vormen categorie twee. Bij het spel speelt vooral behendigheid een rol: het gaat vooral om de behendigheid van diegene die het parcours aflegt en de manier waarop de ander hem daar door heen loodst. De hindernissen die ze onderweg tegenkomen, zijn bijvoorbeeld slalom met autobanden en het onder een zeil doorkruipen. Niet al te moeilijk in verband met de veiligheid, maar wel lastig als je geblinddoekt bent en afhankelijk bent van een ander.

Prijzenpakket
Voor het winnende duo staat een leuk prijzenpakket klaar. In dit pakket zitten onder andere vrijkaarten voor Speelland Beekse Bergen, een jaarabonnement op Autotron Rosmalen en een miniatuurauto. Ook voor de nummers twee en drie van elke categorie zijn enkele prijsjes beschikbaar.

Evenementen augustus
De laatste zomeractiviteit betekent zeker niet dat daarmee de evenementenkalender leeg is. In het weekend van 17 en 18 augustus staat The Grand Country Fair op het programma. Een week later, op 24 en 25 augustus, vindt de Zomer Oldtimerbeurs plaats. De maand augustus wordt afgesloten met het Kever Zomer Festijn op 31 augustus en 1 september.

Autotron Rosmalen
Autotron Rosmalen is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Van 7 september t/m 6 oktober geldt een weekendopenstelling. In de herfstvakantie (12 t/m 27 oktober) is Autotron weer dagelijks geopend. De entree is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bedraagt de toegang ¤ 8,20 en voor volwassenen ¤ 10,00. Naast het automuseum AutoDome is er voor kinderen het autopretpark met verschillende attracties. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf hun rijbewijs halen. Autotron is makkelijk te vinden aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen door de ANWB-borden te volgen.



Ingezonden persbericht