Circuit Park Zandvoort

EUROBOSS-SERIE: FORMULE 1 TERUG OP ZANDVOORT

Natuurlijk vormt de Formule 3-race het hoogtepunt van het programma tijdens de Marlboro Masters. Maar liefhebbers van spectaculaire racebolides mogen zeker ook het optreden van de NDS EuroBOSS-serie niet missen. Formule 1, Indy Cars en Formule 3000-bolides van voor 1998 brengen met hun bulderende pk-geweld de Grand-Prix-sfeer terug op Zandvoort.

Nomen est omen: de afkorting EuroBOSS staat voor European Big Open Single Seaters. En 'big' zijn ze, de bolides uit dit kampioenschap, dat steeds populairder wordt. In tegenstelling tot de huidige Formule 1 met al zijn restricties kunnen auto's in de EuroBOSS-serie hun volledige motorvermogen op het wegdek brengen. Via slicks, profielloze racebanden van het Britse merk Avon. Zo hebben rijders uit de EuroBOSS-serie inmiddels ronderecords op diverse Europese circuits op hun naam staan!

In het deelnemersveld vinden we diverse auto's die op het netvlies gebrand staan van autosportliefhebbers. Wat te denken van de Benetton-Ford, waarmee Jos Verstappen in 1994 zijn debuutjaar in de Formule 1 beleefde? Deze auto wordt in de EuroBOSS-serie bestuurd door de Brit Phil Armour onder de vlag van het Kockney Koi Yamitsu-team. Zijn teamgenoot, de 22-jarige Zuid-Afrikaan Earl Goddard, rijdt met de Benetton-Ford HB V8, waarmee Michael Schumacher in 1994 zijn eerste wereldkampioenschap in de Formule 1 behaalde.

De Lola Beatrice-Hart was in 1985 met oud-wereldkampioen Alan Jones nauwelijks succesvol in de Formule 1, maar heeft inmiddels ook een vaste plaats in de EuroBOSS-serie, bestuurd door Bernie Harris. Onder de vlag van Team Ascari worden meerdere auto's ingeschreven. Een van de rijders is de Nederlander Klaas Zwart, die bijzonder actief is binnen de organisatie van de EuroBOSS-serie en dankzij zijn inspanningen het kampioenschap de laatste tijd merkbaar naar een hoger plan heeft gebracht.

Verder staan in de EuroBOSS-serie ondermeer Jordans, Footworks, Tyrrells, Reynards en Arrows aan de start, stuk voor stuk auto's met originele racehistorie en vaak in de kleuren waarin ze voor furore zorgden in de Formule 1. Anders dan in de huidige Formule 1 kenmerkt de EuroBOSS-serie zich door een ontspannen sfeer, waarbij bezoekers in het rennerskwartier een ongehinderde blik kunnen werpen op de auto's, zonder afdekschermen en agressieve bewakers. De EuroBOSS-serie belooft volop spektakel tijdens de Marlboro Masters. De klasse brengt de Formule 1 terug op Zandvoort!

Marlboro Masters
of Formula 3



© Copyright 2002, Circuit Park Zandvoort