Circuit Park Zandvoort

VOLOP KANSHEBBERS BIJ TWAALFDE MARLBORO MASTERS

Vorig jaar was de Japanner Takuma Sato bij zijn komst naar de Marlboro Masters al de huizenhoge favoriet voor de overwinning. Hij voerde immers met een straatlengte voorsprong de tussenstand in het Brits kampioenschap aan. Dit jaar is het voorspellen van een winnaar een stuk moeilijker. Ook de andere kampioenschappen komen immers met een sterke afvaardiging naar Circuit Park Zandvoort.

In de Britse serie is het tot nu toe de Australiër James Courtney die de toon aangeeft, maar de rijder van Carlin Motorsport heeft te maken met sterke concurrentie. Zo heeft de Brit Robbie Kerr, die overigens zijn eigen energiedrank op de markt brengt, ook al de nodige overwinningen op zijn naam staan en hij komt in het kampioenschap steeds dichter bij Courtney. Ook de Fransman Bruce Jouanny en de Ier Michael Keohane komen sterk voor de dag, en bovendien wordt de Britse fractie tijdens de Marlboro Masters versterkt door Jeroen Bleekemolen, die met het Team Avanti zijn terugkeer in de Formule 3 beleeft.

In Duitsland geeft opmerkelijk genoeg een Brit de toon aan. Gary Paffett is voor het tweede jaar in het Duits kampioenschap actief. "Volgens mij ligt het niveau in Duitsland hoger en kan ik hier meer leren dan in Groot Brittannië", zegt hij. Hij komt niet naar de Marlboro Masters, naar verluidt spelen budgetproblemen hierbij een rol.

Frank Diefenbacher komt evenals vorig jaar uit voor het gerenommeerde team van Bertram Schäfer en won dit seizoen ook al races. Verder vinden we in de top van de Deutsche Formel 3-Meisterschaft de Oostenrijker Bernhard Auinger, de Braziliaan Joao Paolo de Oliveira en de Japanner Kousuke Matsuura, en de Duitser Timo Glock, die dit seizoen zijn eerste jaar in de Formule 3 beleeft en al een keer op de hoogste trede van het podium stond.

Het Duits kampioenschap kent ook drie Nederlandse deelnemers, die naar alle waarschijnlijkheid ook alledrie tijdens de Marlboro Masters van de partij zullen zijn. Stefan de Groot rijdt voor het Belgische JB Motorsport en start tijdens de Masters in het beroemde Marlboro-rood.

Charles Zwolsman beleeft dit jaar evenals De Groot zijn debuutseizoen in de Formule 3, hij rijdt voor het Duitse team Kolles Racing. Robert Doornbos was vorig jaar al in de Formule 3 actief en komt dit jaar in actie voor het Italiaanse Team Ghinzani.

In Frankrijk staat met Renaud Derlot momenteel nog een Franse rijder aan de top van het kampioenschap, maar ook hier is er een sterke Britse coureur: Derek Hayes heeft zijn eerste overwinning inmiddels al binnen en wil het succes graag voortzetten. Voorlopig krijgt hij dan ook nog te maken met Bruno Besson en Tristan Gommendy, die al eerder in het Frans kampioenschap uitkwamen.

Foto's: Marco Miltenburg / RACEPICTURES.COM

Marlboro Masters
of Formula 3



© Copyright 2002, Circuit Park Zandvoort