Gemeente Den Helder

30-07-2002
MET Z'N ALLEN TE KIJK IN QUELDERDUYN
Vanaf zondag 11 augustus hangen we met z'n allen te kijk in sport- en evenementenhal Quelderduyn aan de Schootenweg. Daar namelijk vindt tot en met 18 augustus de foto- en kunstmegamanifestatie Samen te kijk' plaats: een tentoonstelling van duizenden portretten, aangebracht op ruim 500 kleurrijk beschilderde panelen. Als inwoner van onze stad heeft u dit jaar een foto van uzelf kunnen inleveren voor het unieke project van kunstenaar, stadgenoot en Jutter van het Jaar' Kees Doolaard. Begin dit jaar ontsproot bij hem het idee voor het grootste prentenboek aller tijden. En dat dan met prenten van de inwoners van Den Helder: wie zijn ze, wat doen ze in het dagelijks leven, wat zijn hun hobby's, hoe gaan ze met hun vrienden en familie om? De expositie geeft u een beeld.

speurtocht

Een reuzeklus, dat werd het. Maar het resultaat mag er zijn. Het zal u even wat tijd kosten, maar leuk is het vast om op zoek te gaan naar uzelf, binnenkort in Quelderduyn. Uiteraard zult u tijdens uw speurtocht vele andere plaatsgenoten tegenkomen, en ongetwijfeld vrienden, collega's, buren en kennissen. Samen te kijk': een feest van herkenning, een tentoonstelling die u niet mag missen.

schilderijen

Naast al die foto's kunt u ook een schilderijenexpositie van de hand van diverse (grote) kunstenaars bezichtigen. Zo hangen er in Quelderduyn werken van onder anderen Salvador Dali, Floris Brinkman, Aad Veldhoen, Ernst Peter Rade, Coen Wolfard, Albert Wessels, Peter Brouwer, Wallase Ting en Peter Vassilev. Uiteraard aangevuld met werken van de master' zelf en van zijn partner, Elly Kroon. Verder treft u tijdens de foto- en kunstmegamanifestatie een poppenmaker, een houtkunstenaar en een koperslager, mogen kinderen boetseren met chocolade en zijn er demonstraties van diverse schildertechnieken. Het geheel wordt omlijst met diverse muziekoptredens.

geen in- maar uittree

De opening, op zondag 11 augustus (12.00 uur) wordt er een zonder weerga, aldus Kees Doolaard zelf. Verder heeft burgemeester Jeroen Staatsen op de laatste dag van het evenement (zondag 18 augustus) nog een verrassing in petto. Benieuwd? Zorg dan dat u rond 15.00 uur aanwezig bent!.
De deuren van de sport- en evenementenhal zijn gedurende de tentoonstelling dagelijks open van 14.00 tot 21.00 uur, zondags van 12.00 tot 18.00 uur. U betaalt overigens geen entree voor deze manifestatie: in plaats hiervan vraagt Kees Doolard een vrijwillige bijdrage van 1,-- als uittree', te betalen bij de uitgang en alleen als u tevreden bent over wat u heeft gezien. Maar dat kan haast niet missen, denken wij!