Gemeente Edam-Volendam

Nieuwsberichten

09-07-2002
Volendammerdag

Op zondag 11 augustus a.s. vindt de jaarlijkse Volendammerdag plaats. Deze dag biedt een zeer afwisselend programma.

Er wordt gestart om 09.45 uur met een Hoogmis in de St. Vincentiuskerk alwaar de kerkgangers in de autenthieke Volendammer klederdracht aanwezig zullen zijn. Vervolgens is er het 'twee halen op de dijk' waaraan alle horecabedrijven hun medewerking verlenen. Iedereen die in het Volendams kostuum gekleed gaat krijgt twee consumpties aangeboden.

Middagprogramma van 13.00 tot 17.00 uur
Aan de haven, beneden aan de havenkade, wordt een braderie gehouden met een 25-tal stands, waarvan 5 stands met diverse oude ambachten. Tevens zijn er vanaf 13.00 uur optredens van o.a. het Chiantikoor 'De Lutine' uit Zeeland dat zeemansliederen zingt, het Volendammer Fanfarekorps 'Wilhelmina' en de band 'De Viertueuze Matrozen'. Deze optredens zullen plaatsvinden vanaf een garnkwak die is afgemeerd voor café De Molen/De Dijk.
Over de dijk rijdt 's middags een paardentram waarin men gratis een ritje kan rijden.

Op de Volendammerdag wordt zoals vanouds weer een aalrookwedstrijd gehouden waarvoor men zich bij Bar 'de Molen' (0299-363266) of restaurant 'Le Pompadour' (0299-399888) kan opgeven.

Verder is er een ballonnenwedstrijd met Clown Appy en een fotowedstrijd waaraan mooie prijzen verbonden zijn. Kortom: het is zeker de moeite waard om Volendam op deze dag te bezoeken!