Gemeente Vlaardingen


24-07-2002

UITBREIDING VOETBALVELDEN IN BROEKPOLDER
De Broekpolder krijgt er vijf voetbalvelden bij. 12 augustus starten de werkzaamheden om deze velden aan te leggen. De velden komen tussen voetbalvereniging Deltasport en hockeyvereniging Pollux te liggen. Het totaal aantal voetbalvelden komt hiermee op acht, vier voor de nieuwe fusieclub Victoria 04 en vier voor Deltasport. De nieuwe velden zijn nodig omdat de voetbalverenigingen Fortuna (Marathonweg) en T.S.B. (sportpark Vijfsluizen) naar de Broekpolder verhuizen.

De werkzaamheden worden in drie fasen uitgevoerd:

De velden worden in september ingezaaid zodat ze in het voetbalseizoen 2003/2004 klaar zijn voor gebruik. De voorbereidingen omvatten de kap van de beplanting, het graven van nieuwe sloten en het dempen van andere sloten, de aanpassing van de hoogte van de terreinen. Voor deze grondwerkzaamheden is een saneringsplan opgesteld. De grond in de Broekpolder bestaat namelijk uit opgespoten baggerslib. De Provincie Zuid-Holland heeft het saneringsplan inmiddels goedgekeurd.

De Broekpolderweg wordt in het voorjaar 2003 aangepast en verbreed. Naast de weg komen parkeerplaatsen te liggen die zijn verhard en begroeid met gras. Dit geeft een groene aanblik. De paden op het voetbalterrein en de nieuwe parkeerplaatsen op de voetbal- en hockeycomplexen worden dan ook aangelegd.

Aan het einde van dit jaar start de nieuwbouw van het clubhuis van Victoria 04, de voetbalvereniging die ontstaat uit de fusie van de voetbalverenigingen Fortuna en T.S.B.