NOS


Elvis leeft in Het oog op morgen
09-08-2002
In het kader van de 25-ste sterfdag van Elvis Presley op 16 augustus aanstaande brengt het NOS radioprogramma Met het Oog op Morgen een speciale serie over de muziek van de King.

In het programma komen opmerkelijke fans aan het woord over hun voorliefde voor een Elvis-hit. In de eerste aflevering vertelt zanger en liedjesschrijver Jan Rot over zijn herinneringen aan het nummer 'Can't help falling in love' en over zijn dochter Elvis.

De Elvis-serie van NOS Met het Oog op Morgen is vanaf 12 tot en met 16 augustus tussen 23.00 en 00.00 uur te beluisteren op Radio 1.

maandag 12 augustus
Zanger en liedjesschrijver Jan Rot over 'Can't help falling in love' en waarom hij zijn dochter vernoemde naar Elvis.

dinsdag 13 augustus
Schrijver en dichter Kees 't Hart over 'Are you lonesome tonight' en waarom dit lied poëzieliefhebbers in het hart kan raken.

woensdag 14 augustus
Politicus Pieter-Jan Biesheuvel (oud-CDA-kamerlid en neef van Barend Biesheuvel) over 'Wooden Heart' en waarom dit lied de strijd beslechtte tussen hem en zijn zus.

donderdag 15 augustus
DJ Tom Holkenborg alias Junkie XL over 'Little less conservation' en waarom dit nummer hem inspireerde tot een remix die hem wereldberoemd maakte. Hij werd hiermee zelfs een ster in de Verenigde Staten.

vrijdag 16 augustus 2002
Nog niet bekend.