Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-08-2002 Persberichten schietincident in Hoensbroek/insluiper Vaals Maandag 12 augustus 2.00 uur

Schietincident in Hoensbroek

Hoensbroek - Schietincident

Zondagavond, omstreeks 23.50 uur, raakte een man gewond bij een schietincident in de Akerstraat-Noord in Hoensbroek.

Het slachtoffer kreeg op straat onenigheid met een nog onbekend persoon. Hierop schoot deze op het slachtoffer die een pand binnenvluchtte. In het pand werd nogmaals geschoten. Hierop vluchtte de dader. Het slachtoffer raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen. Hij verkeert niet in levensgevaar. De politie heeft nog niet met het slachtoffer kunnen praten.

Insluiper in Vaals

Vaals - Insluiper in zorgzentrum

Zondagavond, omstreeks 23.00 uur werd door een personeelslid van een zorgcentrum gelegen in de Bloemendaalstraat in Vaals een insluiper gesignaleerd die een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in zijn hand had. Dit personeelslid zette vervolgens het brandalarm in werking. De brandweer kwam ter plaatse en schakelde onmiddellijk de politie in. Door agenten uit Kerkrade, Vaals, Maastricht en Valkenburg en een diensthond werd het grote gebouw minutieus uitgekamd. Hierbij werd een geforceerde deur aangetroffen doch geen insluiper.

Al twee nachten op rij is politieassistentie in het zorgcentrum verleend. Vijfmaal hebben agenten het gebouw doorzocht na meldingen van personeel over openstaande deuren en ramen. Bij deze doorzoekingen is niemand aangetroffen. Slachtofferzorg is ten behoeve van het zorgcentrumpersoneel ingeschakeld.