Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 12-08-2002
Visserijcontroles werpen vruchten af

Martin Panman 0592-383211

De Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe en de regiopolitie Drenthe werken dit seizoen samen in het terugdringen van de zwartvisserij in de Drentse wateren.

In de maanden mei tot en met augustus controleren 12 buitengewone opsporingsambtenaren (boa`s) of de hengelaars aan de waterkant in bezit zijn van de vereiste documenten.

Inmiddels zijn honderden sportvissers gecontroleerd op het bezit van de sportvisakte en de Grote Vergunning. De meeste vissers hebben hun zaakjes goed voor elkaar. Toch zit zo`n 10% van de gecontroleerde vissers zonder akte en/of vergunning te vissen, zo blijkt uit de eerste resultaten. Vanwege het gevoerde lik-op-stuk-beleid zijn zij goed voor een stevige bekeuring. Kinderen ontvangen een waarschuwing in de vorm van een informatieve `gele kaart`.

Een boete is zonde van het geld, want voor slechts een deel van het boetebedrag kan men in bezit komen van de vereiste papieren. Bovendien zit dat een stuk rustiger... De sportvisakte is verkrijgbaar op het postkantoor en bij sommige hengelsportzaken. De in Drenthe en Groningen vereiste Grote Vergunning krijgt men in bezit door lid te worden van een bij de Hengelsportfederatie aangesloten hengelsportvereniging. Op de website van de Federatie www.vissen.nl is alle info te vinden, ook een overzicht van alle aangesloten verenigingen.

Meer info via de Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe, Postbus 36, 9780 AA Bedum. Tel. 050-3012548. Email:
hsfgron-dren@vissen.nl