Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 12 augustus 2002
·

Visserijcontrole Nieuwerkerk a/d IJssel, Moordrecht, Zevenhuizen-Moerkapelle
De politie van het team Nieuwerkerk a/d IJssel heeft in de maand juli aan de binnenwateren diverse sportvissers gecontroleerd op het in bezit hebben van hun sportvisakte en visvergunning. De controles vonden plaats in de gemeenten Nieuwerkerk a/d IJssel, Moordrecht en Zevenhuizen-Moerkapelle. In juli werden 30 vissers gecontroleerd. Iedereen had een sportvisakte en indien nodig een vergunning in zijn bezit. De politie is met dit resultaat tevreden, want het ontbreken van zwartvissers is een goed teken. Toch zal de politie in de maand augustus deze controles voortzetten.

Snelheidscontrole Schoonhoven/Bergambacht
De politie heeft 30 juli snelheidscontroles uitgevoerd met de lasergun. Er werd één overtreding op de Vrouwenmantel in Schoonhoven geconstateerd. Op de Tiendweg in Schoonhoven waren geen overtredingen. Tijdens controle op de Fransekade in Bergambacht werden met de lasergun drie overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid was 110 km/u.

Snelheidscontrole Haastrecht/Vlist
De politie heeft op 31 juli van 13.45 tot 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden met de lasergun, binnen de bebouwde kom te Haastrecht op de provinciale weg. Er werden drie overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u. Op de Oost Vlisterdijk te Vlist zijn geen snelheidsovertredingen geconstateerd.

Snelheids- en alcoholcontrole Bergambacht
De politie heeft op 27 juli een snelheids- en alcoholcontrole gehouden op de Fransekade. Er waren twee snelheidsovertredingen en geen alcoholovertredingen.

Honden bijten katten dood Gouda
De politie heeft zondag 11 augustus twee honden, een Jack Russell en een Bouvier, in beslag genomen. De beide honden zouden in ieder geval drie katten hebben gedood. Deze werden op de Gnephoekpolderweg en de Rietvinkpolderstraat aangetroffen. Getuigen hadden gezien dat de honden katten mishandelden. De politie heeft de honden op de Geerpolderweg aangetroffen en in beslag genomen. De eigenaar van de honden, een 40-jarige Gouwenaar, krijgt proces-verbaal omdat de honden niet aangelijnd waren. De honden waren zonder begeleiding van huis vertrokken.
De politie wil in contact komen met mensen die mogelijk een kat zijn kwijtgeraakt of van wie de kat gewond is geraakt. Zij kunnen aangifte doen aan het politiebureau Gouda-Oost, de De Rijkestraat 32 of aan het politiebureau Gouda Centrum/west, Houtmansgracht 4.

Bromfietser loopt bij val letsel op De Zilk
Een 18-jarige jongen uit Noordwijk kwam op zondag 11 augustus op de Zilkerduinweg door nog onbekende oorzaak met zijn bromfiets ten val. Met letsel aan het gezicht is de Noordwijker overgebracht naar het LUMC.

Motorrijder loopt gebroken sleutelbeen op De Zilk
Een 29-jarige motorrijder uit Zoetermeer liep op zondag 11 augustus rond 09.50 uur op de Provinciale weg N206 een gebroken sleutelbeen op. De man ging op zijn motor tijdens een inhaalmanoeuvre in een bocht van de weg onderuit. De Zoetermeerder werd overgebracht naar het LUMC.

Jongens stelen mobieltje Sassenheim
Drie nog onbekende jongens stalen op zondag 11 augustus rond 02.35 uur een mobieltje, een portemonnee en een sleutelbos van een 18-jarige jongen uit Sassenheim. De jongen fietste naar de Nicolaas Damestraat toen de drie hem bij zijn keel grepen en naar de grond brachten. Daar namen ze de goederen van hem af en gingen er daarna in een auto vandoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Zonder rijbewijs met auto over de kop Katwijk
Een 40-jarige automobilist uit Katwijk is op zaterdag 10 augustus rond 07.30 uur op de kruising Biltlaan met de Hoorneslaan de bocht uit gegaan. Hij ramde daarbij een verkeerspaal en kwam op z'n kop tot stilstand. De brandweer moest de man uit zijn benarde positie bevrijden. Met onbekend letsel is hij overgebracht naar het LUMC. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Politie houdt straatrovers aan Leiden
De politie hield op zondag 11 augustus rond 19.45 uur in een woning aan de Jaques Urlusplantsoen twee Leidenaars,18 en 23 jaar, aan. De twee werden er van verdacht kort daarvoor op het Jaques Urlusplantsoen geprobeerd te hebben een 38-jarige man uit Leiderdorp te beroven. Zij trapten de man op zijn bromfiets omver en probeerden de heuptas van hem af te pakken. Toen dit niet lukte vluchten zij de woning binnen. De gealarmeerde politie hield ze daar aan. Beiden zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Politie zoekt geweldpleger in het verkeer Leiden
De politie is op zoek naar een automobilist die op zondag 11 augustus rond 20.30 uur op de kruising Churchillaan met de Brands Buyskade een 32-jarige automobilist uit Leiden enkele vuistslagen had gegeven. De Leidenaar werd op de Churchillaan door de onbekende automobilist gesneden. Bij de kruising draaide de Leidenaar zijn portierraampje en zij wat over zijn verkeersgedrag. Daarop stapte de onbekende uit en deelde de klappen uit. Daarna reed hij verder.

Politie houdt overvallers op café aan Boskoop
De politie hield op zondag 11 augustus rond 00.15 uur op de Julianastraat een 19-jarige man uit Waddinxveen en een 17-jarige man uit Den Haag aan. Beiden werden er van verdacht kort daarvoor een café aan de Zijde te hebben overvallen. Bij de overval was vermoedelijk nog een derde en mogelijk vierde man betrokken. Van hen ontbreekt ieder spoor. De mannen kwamen het café binnen en bedreigden de ongeveer dertig bezoekers met onder meer een vuurwapen. Bij de overval maakten zij een kassalade met inhoud buit. Een agente in vrije tijd zag de mannen met de kassalade het café uitrennen. Met haar mobieltje dirigeerde zij haar collega's naar de mannen. Nadat ze een sloot waren overgezwommen konden de twee worden ingerekend. De kassalade is op de vluchtweg teruggevonden. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Hooiberg en schuur in de as gelegd Bodegraven
Hooibroei is vermoedelijk er de oorzaak van dat op zondag 11 augustus kort na middernacht een hooiberg en schuur van een agrarisch bedrijf aan de Noordzijde in de as werden gelegd. Bij de brand kwamen tien stuks vee, pinken en een stier, om het leven. Omstanders lukte het nog een aantal dieren tijdig in veiligheid te brengen. De brandweer bestreed het vuur. Delen van dakbedekking voorzien van platen met asbestcement kwamen op de plaats van de brand terecht. Dit verspreidde zich niet naar de omgeving. De gemeente trof haar maatregelen.

Politie houdt geweldpleger aan Zevenhuizen
De politie hield op zondag 11 augustus rond 03.15 uur in een uitgaansgelegenheid aan de Zuidplasweg een 23-jarige man uit Zevenhuizen aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor een 27-jarige man uit Den Haag te hebben mishandeld met een kapot glas. De Hagenaar liep daardoor verwondingen in het gezicht op. Hij moest zich laten behandelen in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De geweldpleger is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar de aanleiding van dit incident.

Frontale aanrijding, twee gewonden Stolwijk
Bij een frontale aanrijding op zondag 11 augustus rond 12.30 uur op de Schoonhovenseweg raakten twee inwoners, 62 en 59 jaar, uit Gouda gewond. Met onbekend letsel zijn beiden overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Aan hen werd geen voorrang verleend door een auto bestuurd door een 67-jarige man uit Stolwijk. Deze sloeg op de Schoonhovenseweg linksaf de Beijerseweg in. Daarbij zag hij de naderende auto met de twee Gouwenaars over het hoofd. Een aanrijding volgde.