Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 12 augustus 2002
·

Verkeershandhaving regio Hollands Midden
Politie vordert weer rijbewijs in Stolwijk
Tijdens een snelheidscontrole donderdag 8 augustus op de Schoonhovenseweg bij Stolwijk hebben motoragenten het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige automobilist uit Bergambacht. Met de lasergun mat een agent dat de snelheidsduivel maarliefst 156 km/u reed, terwijl op de provinciale weg 80 km/u de limiet is. Degelijke snelheidsovertredingen vormen een ernstige bedreiging voor de verkeersveiligheid. In Nederland komen jaarlijks 1200 mensen om in het verkeer. Bij veel ongevallen speelt de gereden snelheid een grote rol. De man uit Bergambacht is voorlopig zijn rijbewijs kwijt en mag zolang geen auto besturen. De officier van justitie zal beslissen over de voorwaarden waarop de hij het rijbewijs terugkrijgt.
Tijdens een korte alcoholcontrole op zondagavond 11 augustus heeft de politie op de Burgemeester Bruins Slotsingel in Alphen twee personen aangehouden. Een 47-jarige man uit Alphen kreeg een boete voor het rijden onder invloed. Hij blies 465 µg/l. De officier van justitie zal hem een boete opleggen. Een 25-jarige Alphenaar blies 685 µg/l. Zijn rijbewijs is ingenomen. Ook hem zal de officier van justitie een boete opleggen.
µg/l is de eenheid voor het alcholgehalte en staat voor het aantal microgram alcohol dat wordt gemeten in één liter uitgeademde lucht.
Verkeershandhaving in de komende week; maandag 12 t/m zondag 18 augustus
Op de doorgaande wegen in de regio houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Ook controleert het regionaal verkeershandhavingsteam nog iedere week intensief op het dragen van de veiligheidsgordel. Maandag 12 augustus controleert het team in Oegstgeest, Sassenheim en Warmond bestuurders op het dragen van de gordel, dinsdag 13 in Gouda en woensdag 14 in Leiderdorp en de dorpskernen van Rijnwoude en Zoeterwoude. Zaterdag 17 augustus houdt het regionaal verkeershandhavingsteam een gordelcontrole in Leiden-West.
Noot voor de redactie /

Politie Hollands Midden