Ingezonden persbericht

Adobe Digital Video Collection wordt nog krachtiger

Nieuwste versie van softwarepakket voor videobewerking omvat nu ook Adobe Premiere 6.5

Amsterdam, 12 augustus 2002 (NASDAQ: ADBE) - Adobe Systems Incorporated, de leider in Network Publishing, kondigde vandaag een update aan van de Adobe® Digital Video Collection. Dit krachtige bewerkingspakket, nu compatibel met Macintosh OS X en Microsoft® Windows® XP, biedt een set nauw geïntegreerde, bekroonde Adobe-toepassingen voor de productie van professionele digitale video.

De Adobe Digital Video Collection 8.0 bevat de recent aangekondigde Adobe Premiere® 6.5-software, evenals de nieuwste versies van Adobe After Effects®-, Adobe Photoshop®- en Adobe Illustrator®-software. De Adobe Digital Video Collection, die gebruikmaakt van de bekende standaard Adobe-gebruikersinterface, tools, paletten en commando's, geeft gebruikers het creatieve roer in handen en volop mogelijkheden om hun visuele ideeën tot leven te laten komen. Bovendien biedt de software de gebruiker de mogelijkheid om materiaal te exporteren naar media zoals film, video, multimedia, DVD en het web.

"De Adobe Digital Video Collection is met zijn nauw geïntegreerde set tools voor een ongelooflijk lage prijs de totaaloplossing voor iedereen die digitale video wil bewerken en professionele resultaten verwacht," aldus Bryan Lamkin, senior vice president of Graphics van Adobe. "Met de toevoeging van Adobe Premiere 6.5 omvat dit pakket alle noodzakelijke tools voor het van begin tot eind afwerken van professionele videoprojecten via de desktop."
Adobe Premiere 6.5, de digitale software voor videobewerking van Adobe, biedt een krachtige bewerkingsomgeving voor het creëren en leveren van professionele, subtiele videoproducties. Nieuwe real-time previewfuncties maken het de videobewerkers mogelijk titels, overgangen en effecten direct te bekijken, zodat zij de wijzigingen kunnen beoordelen voordat deze definitief worden toegepast. Dit betekent een enorme verbetering van de productiviteit, doordat de tijd die doorgaans wordt besteed aan rendering aanzienlijk wordt verkort. Met de nieuwe Adobe Title Designer kunnen de bewerkers hun projecten voorzien van titelsequenties van professionele kwaliteit. Nieuwe flexibele exportopties bieden de mogelijkheid om met de Adobe MPEG Encoder vanuit de Adobe Premiere tijdlijn projecten in MPEG2-bestanden te renderen en DVD's te bewerken via integratie met de nieuwste Macintosh en Windows authoring-toepassingen voor DVD.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De Adobe Digital Video Collection is verkrijgbaar voor een aanbevolen verkoopprijs van 1.499 euro via Adobe.nl en Adobe.be en geautoriseerde Adobe resellers. Door deze Adobe producten als pakket te kopen, bespaart de gebruiker een aanzienlijk bedrag in vergelijking met de kosten voor het kopen van elk product afzonderlijk. Alle genoemde prijzen zijn geschatte verkoopprijzen, exclusief BTW.

Over Adobe
Adobe Systems Incorporated (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwerpt bekroonde software voor publicaties via netwerken, waaronder internet, drukwerk, video en draadloze en breedbandtoepassingen. Met de software van Adobe voor grafisch ontwerp, imaging, dynamische media en webdesign kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie creëren en beheren. Adobe is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld, met jaarlijkse inkomsten van meer dan 1,2 miljard dollar. Het hoofdkantoor van Adobe is gevestigd in San Jose (Californië).

##

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Adobe Premiere, After Effects, Photoshop en Illustrator zijn wettig gedeponeerde handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Macintosh is een handelsmerk van Apple Computer, Inc., gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen. Windows is een (wettig gedeponeerd) handelsmerk van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jurn Hageman
Vice President/General manager
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations

van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurnh@text100.nl
URL: www.text100.nl
Voted Best PR Consultancy 2001 by the European Technology Forum