Ingezonden persbericht

Constante groei TeleCity Nederland zet onverstoord door in tweede kwartaal 2002
Bedrijven kiezen in huidige markt voor zekerheid in carrier neutral Data Centers van TeleCity

Amsterdam, 12 augustus 2002 - TeleCity, één van de grootste onafhankelijke leveranciers van Internet Data Center diensten in Europa, maakt bekend dat het klantenbestand binnen haar Nederlandse vestigingen het afgelopen kwartaal met 19% opnieuw aanzienlijk is toegenomen. De constante groei -anderhalf jaar geleden ingezet- resulteert in een gezonde capaciteitsbezetting voor TeleCity, die ver boven het landelijke gemiddelde ligt.

In de snel veranderende IT en telecom markt, waarin een breed scala spelers als IP carriers, ISP's, ASP's en webhosting bedrijven hun diensten aanbieden, groeit bij klanten de behoefte aan een 'neutrale' bedrijfsomgeving. Plaatsen waar bedrijven altijd uit meerdere aanbieders (van bijvoorbeeld carriers) kunnen kiezen. Met name de recente ontwikkelingen bij enkele grote Europese carriers hebben geresulteerd in een toenemende bezorgdheid bij afnemers in zaken als het wegvallen van de netwerkverbinding en geboden continuïteit in dagelijkse werkzaamheden.

"Als een van de grootste onafhankelijke leveranciers van Internet Data Center diensten in Nederland biedt TeleCity te allen tijde de zekerheid van veilige, continue bedrijfskritische processen voor haar klanten. Het is voor ons van groot belang om onze klanten zo optimaal mogelijk te bedienen en in te spelen op de behoefte om zo efficiënt mogelijk Internetverkeer af te handelen," zegt Alexandra Schless, Country Manager Sales & Marketing. "De afgelopen 6 maanden hebben we steeds vaker ervaren dat zaken als 'carrier neutrale diensten' en 'continuïteit' beslissende criteria zijn geweest voor bedrijven om te kiezen voor colocatie in een van onze Data Centers".

Customer wins
Enkele voorbeelden van bedrijven die recent een contract getekend hebben bij TeleCity zijn: KiXtart webhosting BV, ISP Services, 2Fast Internet Services, Multiregional TransitTelecom en Simac ICT bv.

Henri Wiering, Directeur van KiXtart webhosting B.V. zegt: "De professionaliteit, beschikbaarheid van diensten en het toegangsbeleid tot het Data Center waren voor ons belangrijke criteria om voor TeleCity te kiezen. 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang zonder hierbij iets aan beveiliging in te leveren, is niet zo vanzelfsprekend als menig bedrijf doet geloven."

"Hoofdredenen voor ons om een relatie met TeleCity aan te gaan waren de aanwezigheid van onze carrier Energis, meerdere collega Providers, en de AMS-IX Internet Exchange in het TeleCity Data Center. Van ISP's die reeds gevestigd zijn bij TeleCity kregen we daarnaast zeer positieve feedback over de service, flexibele werkwijze en kennis van zaken bij TeleCity", aldus Dave Aaldering, Network Operations Engineer bij ISP-Services.

"Goede kostencontrole, hoge technische standaarden en de flexibiliteit binnen het TeleCity support team waren de voornaamste redenen om voor TeleCity te kiezen." Zegt Peter van Roosmalen, directeur van 2Fast. "Onze aanwezigheid als ISP in het TeleCity Data Center geeft ons net dat beetje extra in de markt om onze business naar het volgende stadium te brengen."

Over TeleCity
TeleCity is de toonaangevende pan-Europese onafhankelijke leverancier van Internet Data Center diensten. Voor haar klanten, de Internet Service Providers, de Application Service Providers, de Telecom- en corporate ondernemingen levert TeleCity geavanceerde outsourcing diensten voor bedrijfskritische apparatuur zoals installatie en configuratie diensten, netwerk toezicht en beheer, volledig onderhoud van apparatuur, beheer van apparatuur op afstand, engineering diensten en complete web-hosting diensten.
Met een netwerk van 9 vestigingen in zakelijke centra verspreid over heel Europa hebben de klanten van TeleCity toegang tot de Internet Data Center diensten in de nabijheid van de belangrijkste Internet Backbones; LINX (Londen), AMS-IX, NL-ix (beiden Amsterdam) en MaNAP (Manchester).

Het hoofdkantoor van TeleCity is gevestigd in Londen waar het vanaf juni 2000 staat genoteerd aan de Londen Stock Exchange (TCY.L). Tot december 2001 liet TeleCity een omzet van £32,6 miljoen, een stijging van 131% vergeleken met het jaar 2000.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV TeleCity BV
Jeroen Breuer Mariska van Beukering
Tel: 020 530 43 38 Tel: 020 564 08 72
E-mail: jeroenb@text100.nl E-mail:
Mariska.vanBeukering@TeleCity.nl

Jurn Hageman
Vice President/General manager
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations

van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurnh@text100.nl
URL: www.text100.nl
Voted Best PR Consultancy 2001 by the European Technology Forum