Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 12-08-2002
Persberichten Maandagmorgen 12 augustus 2002 Perspiket tot donderdagmiddag door Ron Reinds 06-52528707

Auto te water

ASSEN Gisteravond ontdekte de politie aan Het Kanaal dat ter hoogte van de Omloop een auto te water was geraakt. Nadat er geconstateerd was dat er niemand meer inzat, auto dreef nog grotendeels boven water, werd de 33-jarige eigenaresse uit Assen ingelicht. Ze had kort daarvoor haar auto geparkeerd maar niet op de handrem gezet. Deze is vermoedelijk achteruit gerold en het water in gereden. De auto werd uit het water getakeld.

Aanrijding met letsel

COEVORDEN Gistermiddag ontstond er een aanrijding op de N34 ter hoogte van de kruising met het Klooster. Een 80-jarige inwoner uit Coevorden die over het Klooster reed stak zonder te stoppen de N34 over. Hij zag daarbij een 70-jarige uit Valthermond afkomstige automobilist over het hoofd die over de N34 reed. Een aanrijding was het gevolg waarbij de Coevordernaar met nekklachten per ambulance werd vervoerd naar het ziekenhuis in Hardenberg. Beide voertuigen werden zwaar beschadigd. De N34 werd enige tijd afgesloten.

Alcomobilist

NIEUW WEERDINGE Een 54-jarige inwoner van Nieuw Weerdinge werd gisteravond in zijn auto aan De Trippen rijdend aangetroffen terwijl de man onder invloed was. Na aanhouding blies de man op het bureau 990 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en er werd een dagvaarding uitgereikt.

Jeugdhonk afgebrand

PATERSWOLDE Afgelopen nacht is het jeugdhonk aan de Hooiweg door onbekende oorzaak volledig door brand verwoest. De brandweer kon het honk niet redden. Onderzoek naar de oorzaak volgt.