Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 12-08-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Aanrijding onder invloed
ALMERE - Een 19-jarige vrouw uit Almere is zondagavond gewond geraakt na een aanrijding op de kruising Veluwedreef/Pereboomweg. De vrouw zat als passagier in de auto van een 20-jarige automobilist uit Kampen, die de kruising over wilde steken vanaf de Romy Schneiderweg richting Pereboomweg. Op dat moment kwam een 30-jarige automobiliste uit Almere aanrijden over de Veluwedreef vanaf de A6 en botste tegen de auto van de 20-jarige. Na de botsing is de 19-jarige ter controle per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. De 30-jarige bleek onder invloed te verkeren: zij blies 260 ug/l (0,6 promille). Aan het bureau bleek dat de vrouw voor een eerder verkeersdelict nog een boete had staan. Zij kon kiezen tussen betalen of hechtenis en is in hechtenis genomen.

ALMERE - Op de Gipskruidweg is zondagmiddag een 30-jarige automobiliste uit Almere aangehouden wegens een aanrijding onder invloed. De vrouw was zonder rechtervoorband vanuit Almere Buiten komen rijden en verloor in de Gipskruidweg de macht over haar stuur, waarbij ze twee geparkeerde auto`s raakte. Aan het bureau gaf de vrouw toe dat ze onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Ze kreeg een rijverbod van 24 uren. Proces verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE - Omdat een 30-jarige automobilist uit Almere zondagnacht tegen het verkeer in reed op een rotonde aan de Kimwierde, is hij aangehouden voor een controle. De man blies 445 ug/l (1,0 promille) en kreeg een rijverbod van vier uren, een proces verbaal voor rijden onder invloed en een voor gevaarlijk rijgedrag.

ALMERE - Een 44-jarige automobilist uit Almere is zondagnacht aangehouden wegens slingerend rijgedrag. Bij de blaastest bleek dat hij onder invloed verkeerde; hij blies 495 ug/l (1,15 promille) en krijg een rijverbod van vijf uren en een proces verbaal.

Rijbewijzen ingenomen
LELYSTAD - Wegens zijn slingerend rijgedrag is zondagnacht een 55-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden in de Gondel. Surveillanten volgden de man over de Houtribweg via de Visarenddreef naar de Gondel en hielden hem staande voor een blaastest. Hij blies 590 ug/l (1,35 promille) en moest zijn rijbewijs inleveren.

ALMERE - Op de Buitenhoutsedreef is zondagavond het rijbewijs van een 33-jarige automobilist uit Almere ingevorderd wegens een snelheidsovertreding en rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man met hoge snelheid door Almere rijden en klokten hem op de Tussenring met 140 km/u, waar 80 km/u is toegestaan. Op de Buitenhoutsedreef is de verdachte staande gehouden. Hij blies 445 ug/l (1,0 promille) waarvoor hij normaalgesproken een rijverbod van vijf uren en een proces verbaal zou krijgen. Nu werd zijn rijbewijs ingevorderd in verband met de hoge snelheid.

Rijden onder invloed
DRONTEN - Bij een controle op de Zuid is zondagnacht een 22-jarige automobilist uit Deventer aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reageerde niet op stoptekens en signalen van de politie, totdat die de surveillanceauto voor die van de 22-jarige zette. Tijdens de blaastest blies hij 445 ug/l (1,0 promille). Hij kreeg een rijverbod van vier uren en een proces verbaal.