Ingezonden persbericht


Nieuw van VAI: VAI DeploymentCenter, automatische distributie van nieuwe software en updates

Compleet andere benadering van softwaredistributie

Veenendaal, 12 augustus 2002 VAI, de Nederlandse organisatie die oplossingen biedt op het gebied van standaardisatie en migratie van ICT-infrastructuren en applicatiedeployment, heeft de wezenlijk andere benadering van softwaredistributie gestalte gegeven in VAI DeploymentCenter. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een desired state model. Dit model heeft vele voordelen. Het vermindert de benodigde administratie en de beheerlast van softwaredistributie. De integratie met Active Directory zorgt voor een optimale aansluiting op de overige beheerprocessen, zoals het gebruikersbeheer.

Eén van de meest tijdrovende en foutgevoelige werkzaamheden binnen elke IT-organisatie is de distributie van nieuwe software en updates. Fouten tijdens de installatie leiden tot ontevreden gebruikers en extra werkzaamheden voor de helpdesk. Met VAI DeploymentCenter wordt dit voorkomen. Doordat VAI DeploymentCenter automatisch de desired state van een werkstation bewaakt en instandhoudt, worden wijzigingen, zoals nieuwe applicaties en updates, automatisch geïnstalleerd. Afhankelijkheden tussen applicaties worden bewaakt en de benodigde componenten geïnstalleerd zonder tussenkomst van een beheerder. Werkplek- en locatieonafhankelijkheid is eenvoudig te realiseren daar de toegewezen applicaties van de gebruiker automatisch worden geïnstalleerd op het door hem of haar gebruikte werkstation.

VAI DeploymentCenter stelt minimale hardware eisen aan de serveromgeving. Het distributiemechanisme is volledig gebaseerd op het gebruik van standaard Windows-technologie. De heldere gebruikersinterface zorgt ervoor dat beheerders snel gebruik kunnen maken van alle functies van VAI DeploymentCenter. Het product is nu beschikbaar.

Over VAI

VAI bv, opgericht in 1997, is een Nederlandse leverancier van oplossingen op het gebied van software management en deploymentproducten (o.a. ID-Suite"). Tevens biedt VAI services voor migratie, standaardisatie en instandhouding van de ICT-infrastructuur en applicatieomgeving. Toepassing van deze producten resulteert in lagere exploitatiekosten (TCO), hogere IT betrouwbaarheid en betere beschikbaarheid van applicaties. Eén van de doelstellingen van VAI is om in een snel veranderende omgeving voor een voorspelbaar change management en beter beheer te zorgen. VAI heeft inmiddels circa 100 medewerkers. Het hoofdkantoor van VAI staat in Veenendaal. De oplossingen van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde klanten zoals Ministerie van Defensie, TPG Post en Stork. Meer informatie vindt u op www.vai.nl.



Ingezonden persbericht