Politie Midden- en West Brabant

Aanhoudingen na achtervolging

Datum: 12/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

BREDA: De politie heeft gisteravond op de Belcrumweg te Breda de bestuurder en de passagiere van een Volkswagen Golf na een achtervolging aangehouden. De twee inzittenden, een 38-jarige Bredanaar en een 31-jarige vrouw uit Dordrecht pleegden verzet tegen hun arrestatie. De bestuurder blijkt niet over een rijbewijs te beschikken.

Gisteravond, zondag 11 augustus 2002, omstreeks 19.30 uur, zagen agenten vanuit hun dienstvoertuig, dat de bestuurder van een Volkswagen Golf met hoge snelheid op de Tramsingel drie voertuigen inhaalde. Op de kruising met de Belcrumweg zagen de agenten dat het voertuig over de voorsorteerstrook voor rechtdoor, links af sloeg en daarbij het rode verkeerslicht negeerde. De agenten gaven de bestuurder op de Belcrumweg een stopteken, dat echter werd genegeerd. De bestuurder verhoogde zijn snelheid en reed de Minister Kanstraat in. De politiemensen stelden de meldkamer in kennis, waarna een achtervolging ontstond in de wijk Belcrum, waarbij verschillende politievoertuigen betrokken waren. Uiteindelijk eindigde de achtervolging op de Belcrumweg, waar de bestuurder in aanrijding kwam met een politieauto.

De bestuurder sloot zijn portier af en weigerde uit de auto te komen. Hierop hebben de agenten een portierraam ingeslagen teneinde de bestuurder aan te kunnen houden. Uiteindelijk kon de bestuurder die hevig verzet bood en luidkeels bedreigingen uitte, worden aangehouden. Ook de andere inzittende, een vrouw bemoeide zich er heftig mee. Zij uitte diverse beledigingen in de richting van de agenten. Ook zij werd met verzet aangehouden. Beide verdachten werden gisteravond door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld. Het gaat om een 38-jarige man uit Breda en een 31-jarige vrouw uit Dordrecht.

Inmiddels heeft de mannelijke verdachte verklaard dat hij zich aan de controle wilde ontrekken omdat hij geen rijbewijs heeft. Ook blijkt de auto waarin zij reden niet verzekerd te zijn.