Ingezonden persbericht


Persbericht

12 augustus 2002

Reistijd is puur verlies voor Europese bedrijven

~ Europese bedrijven benutten voordelen van nieuwe data-communicatietechnologieën veel te weinig ~

Ondanks de beschikbaarheid van Bluetooth en communicatie-apparaten voorzien van GPRS, vinden senior executives reizen nog steeds een enorme tijdsverspilling.

Een nieuw rapport, uitgevoerd door Cordless Consultants in opdracht van TDK Systems Europe, onthult dat 5 procent van de tijd van een management consultant wordt besteed aan reizen tussen de verschillende vergaderingen. Deze reistijd is in het algemeen niet productief. Het rapport, dat de titel The Business Benefits of Bluetooth' heeft meegekregen, heeft voorzichtig geschat dat de kosten van Europese bedrijven door dit tijdsverlies kunnen oplopen tot 6,000 Euro per werknemer, per jaar.

"Door werknemers communicatie-apparaten met Bluetooth te bieden kunnen zij tenminste 10 procent van de verloren tijd inhalen, hierdoor kunnen bedrijven in het eerste jaar twee tot drie keer de waarde van hun oorspronkelijke investering terugverdienen," zei Dave Curl, head of communications van TDK Systems.

"Als draadloze technologie biedt Bluetooth een eenvoudige en snelle methode voor het verbinden van een laptop of PDA met een mobiele telefoon en het GPRS netwerk," voegt Curl toe. "De prijs van het toepassen van Bluetooth valt in het niet bij de kosten die men maakt als medewerkers onderweg improductief blijven."

Naast het versturen en ontvangen van e-mails, terwijl men onderweg is, stelt Bluetooth mobiele werknemers ook in staat toegang te krijgen tot documenten op het intranet van het bedrijf, het internet te 'browsen' en hun agenda op de PDA te synchroniseren met die op hun PC op kantoor.

"De mobiele telefoon is een onmisbaar bedrijfsonderdeel geworden, maar stemcommunicatie alleen is niet langer genoeg," zei Curl. "De opkomst van e-mail en andere elektronische bedrijfsprocessen zorgen ervoor dat mobiele werknemers onmiddellijke toegang tot data hebben. Het kantoor van de toekomst zal veel flexibeler zijn - minder gedefinieerd worden door locatie en meer door de beschikbare communicatiemiddelen."

Het rapport is opgesteld als onderdeel van het B-Informed informatieprogramma van TDK-Systems, wat als doel heeft bedrijven te informeren over de kostenbesparingen van draadloos werken. Citaten uit het rapport over de zakelijke voordelen van Bluetooth zijn terug te vinden op www.tdksystems.com. Het complete rapport kan voor 1570 Euro besteld worden via education@tdksystems.com.

(362 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems
TDK Systems Europe is een grote producent en aanbieder van media en e-materialen met een wereldwijde omzet van meer dan 6 miljard US dollar. TDK Systems biedt componenten en systeemoplossingen voor alle gebieden van de elektronica-industrie, van RF componenten tot 'telecom protocol stacks'. TDK Systems is een zelfstandig onderdeel van de TDK groep met ontwikkelingscentra in Europa en Japan. Hier worden een reeks van producten voor de in opkomst zijnde draadloze markt geproduceerd, inclusief Bluetooth, 802.11b en HiperLAN/2. Als één van de eerste bedrijven die LAN en Modem PC kaarten ontwikkelde, is TDK Systems een erkend leider op het gebied van GSM connectiviteit. TDK systems levert haar oplossingen aan de meeste grote GSM telefoonproducenten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Bluetooth PC kaarten en USB adapters zijn de eerste van TDK Systems nieuwe wereldwijde draadloze oplossingen die voldoen aan de Bluetooth 1.1 standaard. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en flexibiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC) en Stebis en in België/Luxemburg via The Wireless Corporation.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksystems.com

Over B-Informed
B-Informed is een informatieprogramma, geïntroduceerd door TDK Systems Europe, dat gericht is op het opleiden van bedrijven op het gebied van kostenbesparingen ten aanzien van draadloos werken. De portal biedt artikelen, white papers en case studies, die opkomende technologieën en standaarden bespreken en illustreren hoe draadloze oplossingen geïmplementeerd kunnen worden in een bedrijfsomgeving. B-Informed is toegankelijk via het opleidingsgedeelte van de TDK website (www.tdksystems.com)

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 43-3566956Fax: +31 (0) 43-3566955
E-mail: yvonnev/kimv@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.comwww.tdksystems.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com