Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-08-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.35 uur

Inbreker aangehouden

AMERSFOORT Een 24-jarige man uit Amersfoort is zondagmorgen 11 augustus aangehouden op verdenking van het inbreken in een woning aan de Lageweg.

Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, zag zij twee mannen hard bij de bewuste woning wegrennen. Na een tijd achter de mannen aangerend te zijn, splitsten de mannen zich op. De 24-jarige kon wel worden aangehouden, de andere man wist te ontkomen.

Na onderzoek bleek dat men de woning, waarvan de bewoners niet thuis waren, middels het forceren van een raam was binnengekomen.

De Amersfoorter zit voorlopig vast en de politie stelt een nader onderzoek in.

9-jarige sticht brand

AMERSFOORT Door het spelen met vuur is er zondagmiddag 11 augustus brand ontstaan op het balkon van een woning gelegen aan Valkenhorst.

Uit onderzoek bleek dat een 9-jarig jongetje van een woning een brandend stuk karton naar beneden had gegooid en dat het karton per ongeluk terecht kwam op het balkon van de onderburen. Het grof vuil dat daar lag, raakte in brand en door de vlammen ontstond er schade aan de woning. De bewoonster zag zelf kans de brand te blussen.

Op het bureau bekende de 9-jarige inderdaad met vuur te hebben gespeeld. Gezien de leeftijd van de jongen kan hij niet strafrechtelijk vervolgd worden en zal het opgemaakte dossier niet naar het Openbaar Ministerie worden gezonden.