Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-08-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.37 uur

Man aangehouden voor vernieling

VEENENDAAL Een 19-jarige man uit Veenendaal is zondagmorgen 11 augustus aangehouden op verdenking van vernieling.

De politie kon de Veenendaler op aanwijzing van getuigen vrijwel direct aanhouden op de Veenslag. Daar bleek een spiegel van een geparkeerd voertuig en een ruit van een winkel te zijn vernield.

Op het bureau bekende de man wel de winkelruit vernield te hebben, maar niet de spiegel. Na onderzoek en verhoor werd de man in de loop van zondagmiddag in vrijheid gesteld.

Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Brand in woning

VEENENDAAL Door een kennelijk te heet geworden broodmachine is in een woning aan Gersteveld brand ontstaan op zondagmorgen 11 augustus.

Politiemensen zagen ter plaatse dat er een behoorlijke rookontwikkeling uit de woning op de derde verdieping kwam. Volgens omwonenden zouden de bewoners van deze woning niet thuis zijn en dat bleek inderdaad ook zo te zijn.

De brandweer bestreed de brand met 1 tankautospuit en er werd ook een hoogwerker ingezet. N ongeveer een uurtje op de camping te zijn geweest, kwamen de bewoners weer thuis en bevestigden dat zij de broodmachine hadden aangezet om zo vers gebakken brood te kunnen eten. Door rook en roetschade was de woning niet meer geschikt voor bewoning. Personeel van de stichting Salvage nam de eerste maatregelen.

Uit onderzoek bleek dat de brand inderdaad was begonnen op de plaats waar de broodmachine had gestaan.

Automobilist onder invloed

OVERBERG Een 43-jarige automobilist uit Veenendaal is maandagnacht 12 augustus betrapt op het rijden onder invloed van alcohol op de Achterweg.

De Veenendaler trok aandacht van surveillerende politiemensen doordat hij met hoge snelheid reed. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had.

Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.

Oproep getuige(n)

VEENENDAAL De politie is op zoek naar getuige(n) van een vernieling van een personenauto.

De personenauto, een rode Citroen type BX19, stond geparkeerd op een parkeerplaats gelegen aan de Tuinstraat. Toen de eigenaar, een 47-jarige man uit Veenendaal, op zondagmorgen 11 augustus bij zijn auto kwam, zag hij dat er diverse deuken zowel op het dak als in de motorkap zaten. Ook was er met een steen een ruit vernield.

Volgens de eigenaar moet de vernielingen zijn gepleegd in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 augustus. Eventuele getuige(n) kunnen bellen naar het bureau Veenendaal, telefoon 0900 8844.