Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-08-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.55 uur

Jongen mishandeld

IJSSELSTEIN In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 augustus is een jongen mishandeld door een andere jongen.

Rond 04.30 uur zat een 17-jarige jongen uit Nieuwegein met enkele vrienden op een bankje in het Molenpark. Hij zag dat een groep van tien jongens in hun richting liep. Eén van deze jongens had een honkbalknuppel in zijn handen. Kennelijk zonder enige aanleiding liep de jongen met de knuppel naar de 17-jarige jongen en sloeg hem meerdere malen met de honkbalknuppel. Toen het slachtoffer op de grond lag, werd hij geschopt en werd weer met de knuppel geslagen. Daarbij brak de knuppel, waarna de verdachte hem nog met zijn vuisten te lijf ging. Ook werd het slachtoffer door een andere jongen uit de groep van tien geschopt.

De vrienden van de Nieuwegeinse jongen probeerde hem te ontzetten en één van hen belde de politie. Toen de verdachten meerdere politie-auto`s hoorden naderen, gingen zij er vandoor.

Het slachtoffer is naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gegaan. Daar werd geconstateerd dat hij een gekneusde linkeronderarm had opgelopen. Bovendien had hij veel last van zijn ribben, nek, rechterknie en linkerkuit. Door de politie wordt een onderzoek naar deze openlijke geweldpleging ingesteld.

Klussende buurman

IJSSELSTEIN Op zondag 11 augustus kwam een doe-het-zelver bij het boren een waterleiding tegen.

Rond 15.45 uur was een bewoner van de Praagsingel aan het klussen. Bij het boren van een gat in de muur, bleek hij water te hebben aangeboord. Daar dit niet geheel de bedoeling was en de hoofdkraan zich niet in zijn woning, maar in die van zijn buren bevond, werd de komst van de politie verzocht. De buren waren namelijk niet thuis en om de onvrijwillige waterstroom te stoppen, moest de hoofdkraan toch worden dichtgedraaid. De politiemannen slaagden erin zich de toegang tot de woning van de buurman te verschaffen. Daar was de omgeving van de meterkast ook aan een niet vrijwillige douche onderworpen. Na het afsluiten van de hoofdkraan was het leed geleden.

Vernielingen

IJSSELSTEIN Op zondag 11 augustus werd twee personen aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen.

Rond 18.25 uur zag een getuige dat twee jongens zich op het terrein van een bedrijf aan Het Klaphek bevonden. Hij zag dat één van hen de ruit van een hijskraan vernielde. Politiemensen die ter plaatse gingen, zagen de beide jongens bij de bosschages van het terrein lopen. De jongens, 17 en 20 jaar oud en beiden afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden.

De 17-jarige jongen bekende de ruit te hebben vernield. Tevens bekenden beide verdachten dat zij op hetzelfde terrein hadden geprobeerd worteldoek van een paar bakken los te snijden, maar dat dit niet gelukt was. Daarbij was het worteldoek beschadigd geraakt.