Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Yvonne de Ruyter nationaal enkelspan kampioen

12/08/2002

Ouddorp, 12 augustus 2002
Yvonne de Ruyter is er afgelopen weekend in geslaagd om voor de tweede achtereenvolgende maal de nationale kampioenstitel in de rubriek enkelspan paard op haar naam te schrijven.
De Rotterdamse reed haar 15-jarige ruin Elliott (v. Pretendent) naar de tweede plaats in de dressuurproef, die werd gewonnen door Frank van der Vegt. Van der Vegt wist met Bas een score van maar liefst 34,67 punten los te peuteren bij de juryleden. Helaas liet de menner uit het Brabantse Eersel in de vaardigheid drie balletjes rollen waardoor De Ruyter na een foutloze rit in dit onderdeel en de zesde plaats in de marathon de wedstrijd en het kampioenschap voor zich op kon eisen. De marathon werd gewonnen door Christiaan Provoost, op de voet gevolgd door Jan van de Broek. Met deze overwinning won Yvonne tevens de Lammerts van Bueren Enkelspan Cup 2002, een aparte competitie die gedurende het seizoen werd verreden. De uitslag van de Cup competitie is gelijk aan die van het kampioenschap: Frank van der Vegt werd tweede, gevolgd door Jan Berendijk op de derde plaats.

Chef d'equipe Hans Ditzel zal deze week bekendmaken welke enkelspanrijders Nederland zullen vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap in Conty van 28 augustus t/m 1 september a.s.