Gemeente Laarbeek



* Vaststelling natuurgebiedsplannen en beheers- en landschapsgebiedsplan

* Ontwerpbesluit aanwijzing parkeerplaats voor grote voertuigen in Aarle-Rixtel

Vaststelling natuurgebiedsplannen en beheers- en landschapsgebiedsplan Ter inzage tot en met 15 september 2002

LAARBEEK - Op 2 juli 2002 hebben de Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant de 11 natuurgebiedsplannen en het beheers- en landschapsgebiedsplan voor de provincie Noord-Brabant vastgesteld. Deze plannen geven aan wat de mogelijkheden zijn voor van rijkswege gesubsidieerd natuur- en landschapsbeheer door agrariërs, particulieren en organisaties, alsmede de daarmee nagestreefde natuurdoelstellingen. Met de vaststelling van de natuurgebiedsplannen is de ecologische hoofdstructuur op perceelsniveau begrensd. Dit laatste dient tevens als uitgangspunt voor vervolgingsbesluitvorming door gemeenten in het kader van de Wet ammoniak en veehouderij.

De natuurgebiedsplannen hebben betrekking op de gebieden Zandleij, Dommeldal Noord, Dommeldal Zuid-West, Dommeldal Zuid-Oost, De Mark, Oostelijke Maasvallei, Westelijke Maasvallei, Oost-Brabant, West-Brabant, Beerze-Reusel en Peelvenen.

Het vaststellingsbesluit, de plannen met bijbehorende algemene toelichting en kaarten, het verslag van de ingekomen bedenkingen en overige relevante stukken liggen tot en met 15 september 2002 ter inzage in het gemeentehuis aan de Koppelstraat 37 te Beek en Donk. De stukken liggen eveneens ter inzage in de bibliotheek van het provinciehuis, Brabantlaan 1 te 's-Hertogenbosch.

Terug naar boven

Ontwerpbesluit aanwijzing parkeerplaats voor grote voertuigen in Aarle-Rixtel

LAARBEEK - Uit binnenkomende meldingen van de politie Gemert-Laarbeek en bewoners blijkt dat op diverse plaatsen in Laarbeek grote voertuigen geparkeerd staan in de bebouwde kom. Dit parkeren wordt als schadelijk ervaren voor het uiterlijk aanzien van de gemeente. Daarnaast brengt het overlast voor direct omwonenden met zich mee in de vorm van stank, en, met name vroeg in de ochtend, geluid.

Op 26 april 2002 is in de Laarbeeker bekendgemaakt dat het college van burgemeester en wethouders op grond van artikel 5.1.7 van de Algemene Plaatselijke Verordening voornemens was de bebouwde kommen van Laarbeek aan te wijzen als verboden gebieden voor het parkeren van een voertuig dat met inbegrip van lading een lengte heeft van meer dan 6 meter of een hoogte van meer dan 2,4 meter. Tevens is toen het voornemen bekendgemaakt om een aantal parkeerplaatsen aan te wijzen waar parkeren van grote voertuigen is toegestaan. Deze ontwerpbesluiten hebben vervolgens vier weken ter inzage gelegen om belanghebbenden de mogelijkheid te geven hun bedenkingen kenbaar te maken.

Diverse belanghebbenden hebben hun bedenkingen kenbaar gemaakt over het voornemen om een gedeelte van de Torenakkerweg en de Helmondseweg te Aarle-Rixtel aan te wijzen als zijnde parkeerplaats voor grote voertuigen. Deze bedenkingen zijn reëel gebleken en geven aanleiding om het ontwerpbesluit te herzien voor wat betreft de aangewezen parkeerplaatsen te Aarle-Rixtel. Het voornemen om de bebouwde kommen aan te wijzen als verboden gebieden voor het parkeren van grote voertuigen en de aangewezen parkeerplaatsen in de overige kernen blijven dus ongewijzigd.

Een andere mogelijkheid voor een parkeerplaats voor grote voertuigen in Aarle-Rixtel is het parkeerterrein van de Artex, aan de zijde van de Duivenakker, wat op dit moment in gebruik genomen wordt door de gemeente als parkeerplaats voor bezoekers van gemeenschapshuis De Dreef. De Artex heeft toestemming gegeven om de parkeerplaats in gebruik te nemen en geschikt te maken als parkeerplaats voor grote voertuigen. De verharding, de in- en uitrit en de omheining van het parkeerterrein zullen hiervoor aangepast moeten worden.

Vanaf 12 augustus 2002, gedurende een periode van vier weken, kunnen belanghebbenden het ontwerpbesluit inzake de parkeerplaats bij de Artex tijdens openingstijden inzien op het gemeentehuis in Lieshout. Indien gewenst kunnen belanghebbenden gedurende deze periode mondeling of schriftelijk hun bedenkingen kenbaar maken.

Na deze periode wordt het ontwerpbesluit behandeld in de commissie algemene zaken en de raad, waarna het college het definitieve besluit zal nemen om het parkeerverbod voor grote voertuigen binnen de bebouwde kommen van Laarbeek in te stellen en de parkeerplaatsen voor grote voertuigen aan te wijzen.

Terug naar boven