Crucell N.V.

Crucell sluit PER.C6®-licentieovereenkomst met GenVec

Leiden, 12 augustus 2002 - Het Nederlandse antistoffen- en vaccinbedrijf Crucell (Euronext, NASDAQ: CRXL) maakt vandaag bekend dat het een licentieovereenkomst heeft gesloten met GenVec - een biofarmaceutische onderneming die medicijnen gebaseerd op gen-technologie ontwikkelt - voor het gebruik van de PER.C6® cellijn in de ontwikkeling van GenVec's voornaamste cardiovasculaire productkandidaat BioBypass® angiogen.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst ontvangt GenVec een niet-exclusieve, commerciële licentie voor het gebruik van Crucells PER.C6® cellijn voor de ontwikkeling van BioBypass®. Crucell ontvangt een betaling bij aanvang, naast jaarlijkse betalingen en royalty's op toekomstige verkoop van een medicijn. Financiële details worden niet bekendgemaakt.
BioBypass® is bedoeld om de aanmaak van nieuwe bloedvaten te bevorderen (angiogenesis) en om bloedcirculatie in weefsel met slechte doorbloeding te bevorderen. Het bevindt zich momenteel in een vergevorderd stadium van fase II klinische testen om mogelijk gebruik voor de behandeling van coronaire vaatziekten en perifeer vaatlijden te evalueren.

Over Crucell
Crucell ontdekt en ontwikkelt biofarmaceutische producten die gebruik maken van het menselijk afweersysteem voor het bestrijden van tumoren, infectieziekten en andere aandoeningen. Crucells geoctrooieerde technologieplatforms MAbstract®, AdVac® en PER.C6® maken het ontdekken, ontwikkelen en produceren van antistoffen en vaccins mogelijk. Crucell biedt zijn platforms aan de farmaceutische en de biotechnologie-industrie aan maar gebruikt deze tevens voor het creëren van zijn eigen producten. Partners zijn onder meer Merck & Co. voor het HIV- vaccin, de National Institutes of Health (NIH) voor het ebola-vaccin en Centocor, een bedrijf van Johnson & Johnson, dat op de antistof CD46 een licentie heeft genomen voor de behandeling van diverse typen tumoren. Crucell heeft meer dan twintig licentienemers voor zijn PER.C6®-technologie, waaronder Novartis, GSK, Aventis en Schering AG. Het bedrijf is gevestigd in Leiden en heeft momenteel 200 werknemers. Crucell staat genoteerd aan Euronext en NASDAQ (tickersymbool CRXL). Meer informatie kunt u vinden op de website www.crucell.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Crucell N.V.
Louise Dolfing
Communications Officer
Tel. +31-(0)71-524 8863
Fax.+31-(0)71-524 8935
l.dolfing@crucell.com

Hill & Knowlton Nederland B.V.
Arie Bos
Tel. +31-(0)20-404 4707
Fax.+31-(0)20-644 9736
abos@hillandknowlton.com