Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-08-2002 Persbericht overval supermarkt (HP 21.45 uur) Maandag 12 augustus 2002

Maastricht, gewapende overval:
Maandag 12 augustus 2002 heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een supermarkt gelegen aan de Franciscus Romanusweg te Maastricht. Twee gewapende mannen bedreigden daar drie caissières en dwongen deze tot de afgifte van kasgeld. Tijdens hun vlucht buiten de supermarkt schoten de overvallers op hun achtervolgers en wisten daardoor te ontkomen. Niemand van de achtervolgers werd hierbij gewond. Kort voor 18.00 uur kwamen twee mannen, die beiden bivakmutsen droegen, de supermarkt aan de Franciscus Romanusweg te Maastricht binnen. Op het moment van de overval waren meerdere bezoekers in de supermarkt aanwezig. Onder dreiging van vuurwapens dwongen beide overvallers drie caissières hun kassas te openen en hun daaruit geld te geven. Een van de caissières raakte gewond aan haar hoofd, omdat zij een klap met een vuurwapen kreeg. Na het in bezit krijgen van het geld verlieten beide overvallers de supermarkt en renden over het spoor van de Nederlandse Spoorwegen weg. Daarbij werden zij achtervolgd door een aantal getuigen. Deze werden bij de achtervolging beschoten, waardoor de overvallers konden ontkomen. Geen van de achtervolgers raakte gelukkig gewond.
De gewonde caissière moest in het academisch ziekenhuis te Maastricht worden behandeld aan een hoofdwond. Na het hechten van de hoofwond kon zij het ziekenhuis weer verlaten.
De politie stelde meteen een uitgebreid onderzoek in de buurt in waarbij gebruik werd gemaakt van een speurhond. De overvallers werden echter niet meer aangetroffen.
Hoeveel geld de overvallers buit hebben gemaakt is nog niet bekend. De politie stelt een verder onderzoek in.