Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

15-07-2002

Afsluiting Schadewijkstraat en Hazenstraat in kader van 'Randvoorziening kom Eersel'

De Schadewijkstraat en de Hazenstraat in Eersel worden vanaf 12 augustus tot eind december 2002 voor doorgaand verkeer afgesloten. De afsluiting vindt plaats in het kader van de realisatie van het rioleringswerk 'Randvoorziening kom Eersel' in de Schadewijkstraat. Beide wegen worden ter hoogte van de provinciale weg afgesloten waarbij het Texaco benzinestation bereikbaar zal blijven vanaf de provinciale weg (Eersel-Bergeijk).
Naast genoemde afsluitingen zal van de Schadewijkstraat, gedurende de aanleg van de riolering, telkens een wegvak van circa 150 meter lengte afgesloten zijn.

Stand van zaken rondom het project
Op 25 april jl. hebben gemeente Eersel en Waterschap De Dommel een informatieavond gehouden over het project 'Randvoorziening kom Eersel' in sociaal cultureel centrum De Muzenval in Eersel. De open berging gelegen tegenover het benzinestation aan de Schadewijkstraat zal klaar zijn voor de bouwvakvakantie. Vanaf 12 augustus wordt gestart met de bouw van het gemaal en het aanbrengen van de transport- en bergingsleidingen in de Schadewijkstraat. De aanbesteding van het gemaal heeft plaatsgevonden op 12 juli jl. Het aanleggen van de nieuwe persleiding start begin september. Naar verwachting zullen de werkzaamheden eind december 2002 afgerond zijn. Na ingebruikname van het gemaal en de randvoorziening volgt begin 2003 nog de sloop van het oude gemaal en de overstorten.