Provincie Overijssel

Planuitwerking ruilverkaveling Nieuwleusen-Ruiterveen ter inzage

De planuitwerking van de ruilverkaveling Nieuwleusen-Ruitenveen ligt van 12 augustus tot en met 20 september 2002 tijdens kantooruren ter inzage op de gemeentehuizen van Dalfsen, Ommen, Zwolle en Hardenberg, bij het waterschap Groot Salland en in de bibliotheek van het provinciehuis te Zwolle.

Doel van de ruilverkaveling is onder meer het creëren van een duurzame landbouw met optimale productie-omstandigheden. Daarnaast wordt geprobeerd het behoud, herstel en ontwikkeling van de verschillende landschapstypen na te streven. Ook worden er maatregelen genomen op het gebied van waterbeheersing en ontsluiting.

Zo is er in de planuitwerking voor gekozen het eigendom van slootoevers over te dragen van het waterschap Groot Salland naar de boeren. Dit betekent in de nieuwe situatie dat er niet veel verandert. Het waterschap blijft de hoofdwatergangen onderhouden en de agrariërs blijven verantwoordelijk voor het onderhoud van de andere watergangen. Alleen het eigendom van die laatste watergangen gaat over op de boeren.

Inspraak

Tot en met 20 september kunt u schriftelijk uw reactie geven bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Ook kunt u in Zwolle persoonlijk uw reactie geven en wel op 10 september. U moet dan wel vooraf een afspraak maken via tel. 038 425 17 44. Vragen naar aanleiding van de ingeziene stukken kunt u per mail stellen aan: CM.Koster-Venema@prv-overijssel.nl.

Bron: Petra Timmer , telefoon 038 425 23 18


© 01-08-2002 Provincie Overijssel