Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl


Amersfoort: 1 augustus 2002

AUDI NATIONALE TENNIS KAMPIOENSCHAPPEN 2002 IN EDE

Van maandag 12 tot en met zondag 18 augustus worden de Audi Nationale Tennis Kampioenschappen (NTK) 2002 gehouden op de banen van de Edese Tennis Club (ETC) aan de Van Heeckerenlaan 14 in Ede. Woensdag 31 juli heeft de acceptatie plaatsgevonden. Zestien heren en zestien dames strijden in het enkelspel om de nationale titels. Zowel Marcel Reuter als Lotty Seelen zullen in het enkelspel hun titel verdedigen.

Van het totale spelersveld worden tien spelers en speelsters op basis van hun positie op de KNLTB-ranglijst van 31 juli direct toegelaten tot het hoofdtoernooi. De beste vier heren en de beste vier dames van de kwalificatieronden, waaraan maximaal 32 spelers deelnemen, worden ook toegelaten tot het hoofdtoernooi. Via een wildcard mogen nog twee spelers en twee speelsters deelnemen aan de Audi NTK. Naast het enkelspel wordt er ook gestreden in het dames,- heren- en gemengd dubbelspel.

De Nationale Tennis Kampioenschappen zijn op alle speeldagen gratis te bezoeken. De aanvangstijden van de wedstrijden zijn op maandag, dinsdag en woensdag 10.00 uur en donderdag en vrijdag 11.00 uur. Op zaterdag 17 augustus staan de halve finales herenenkelspel en de finales dames- en gemengddubbel op het programma; op zondag 18 augustus zijn de finales dames- en herenenkelspel en herendubbel. De wedstrijden beginnen op zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur.

Op dinsdag 13 augustus heeft de loting voor het hoofdtoernooi om 16.00 uur plaats bij de ETC in Ede. De deelnemerslijsten met direct geplaatste spelers en niet geaccepteerde spelers is te vinden op www.knltb.nl/competities onder Nationale Ranglijsttoernooien - Evenementen


---