Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

12/08/02 Hervatting kennismakingsbezoek Prins van Oranje en Prinses Máxima aan Nederlandse Antillen en Aruba

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden hervatten maandag 12 augustus 2002 hun kennismakingsbezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba. Alle eilanden zullen worden bezocht. Het bezoek eindigt woensdag 21 augustus. Het kennismakingsbezoek was op 6 mei jongstleden van start gegaan, maar de Prins en Prinses besloten na de eerste dag hun bezoek op te schorten naar aanleiding van de aanslag op de heer dr. W.S.P. Fortuyn.

Het Prinselijk paar heeft op 6 en 7 mei onder meer officiële bezoeken gebracht aan de landsbesturen van de Nederlandse Antillen en Aruba. Dit zal bij de hervatting van het kennismakingsbezoek in augustus niet opnieuw plaatsvinden. Verder zijn de programma's van de eilandbezoeken gehandhaafd.

Maandag 12 en dinsdag 13 augustus bezoeken de Prins en Prinses Curaçao, donderdag 15 augustus Bonaire, vrijdag 16 augustus St. Maarten, zaterdag 17 augustus Saba, zondag 18 augustus St. Eustatius, en dinsdag 20 en woensdag 21 augustus Aruba.