Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave maandag 12 augustus 2002

* ZWAARGEWONDE BIJ ILLEGALE SCOOTERRACE
Zondagavond rond zeven uur is op de Albert Plesmanweg een dertienjarige scooterrijder afkomstig uit Den Haag ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer was aanwezig bij een illegale scooterrace in het Waalhavengebied. De jongen wilde de weg oprijden en werd hierbij aangereden door een andere scooter die een 'wheely' maakte. Deze scooterrijder verliet de plaats van het ongeval en is tot op heden nog onbekend. Het slachtoffer werd door de GGD met een hersentrauma overgebracht naar het Sophia Kinderziekenhuis. De politie van het district Zuid stelt een onderzoek in.


* IDENTITEIT SLACHTOFFER STEEKPARTIJ BEKEND

zie ook persbericht 11-08-2002/1
Zondagmorgen vroeg omstreeks vier uur werd op de Mauritsweg een man neergestoken, die wat later in het EMC aan zijn verwondingen overleed. De identiteit van het slachtoffer is inmiddels vastgesteld. Het betreft hier een 25-jarige man, die illegaal in Nederland verbleef. Sectie heeft uitgewezen, dat messteken de doodsoorzaak zijn. Het slachtoffer zou ruzie hebben gekregen met een man, waarbij hij werd neergestoken. De recherche van het district Rotterdam-Centrum is op zoek naar deze man.


* VROUW IN WONING OVERVALLEN
Zondag even na het middaguur werd een 39-jarige vrouw in haar woning aan de Molgerdijk overvallen. Twee onbekende mannen drongen de woning binnen en bedreigden de vrouw met een vuurwapen. De mannen eisten geld. Uiteindelijk verlieten de mannen de woning met een paar duizend Euro en sieraden aan buit.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
RIDDERKERK -Zondagmiddag stelde de politie van het district Feijenoord-Ridderster in een bedrijfsruimte aan de Valkenierstraat een onderzoek in. De politie had eerder een melding gekregen over wateroverlast bij de bedrijfsruimte. In het pand werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In totaal stonden er zo'n 1200 hennepplanten. De hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Tegen de eigenaar van de kwekerij zal proces-verbaal worden opgemaakt.


* BESTRIJDING DRUGSOVERLAST
De wijkpolitie van het district Rotterdam-Centrum hield zondagavond nadrukkelijk toezicht op de West-Kruiskade in het kader van de bestrijding van de drugsoverlast. Er werden diverse bekeuringen uitgedeeld voor openlijk gebruik van verdovende middelen. Ook werden er verblijfsontzeggingen opgelegd. In totaal werden 65 gebruikershoeveelheden heroïne en cocaïne in beslag genomen.
De bestrijding van drugsoverlast is een speerpunt van het beleid van de politie Rotterdam-Rijnmond en ingebed in het Vijfjarenprogramma Veilig Rotterdam.