Gemeente Almelo

Zomerwijkweken gemiddeld 43% meer deelnemers dan vorig jaar.

De Zomerwijkweken 2002 hebben in totaal 11.051 deelnemers geteld. Dit is 43% meer dan in 2001, toen er 7.737 deelnemers waren. De grootste stijging is te zien bij de Circusschool: 252%. De opkomst van het ZomerCafé steeg met 118%. Met deze cijfers is het streven van 10.000 deelnemers ruimschoots gehaald.

Een van de nieuwe activiteiten dit jaar was het Sieraden maken in de bibliotheek in het cen-trum. Deze activiteit was in handen van Roel van der Molen en een aantal van zijn medewerkers. De opkomst op beide avonden was heel goed. In totaal hebben 57 meiden hier hun collectie sieraden aangevuld met eigen werk. De materialen zijn gesponsord door Roel van der Molen.

Ook het afsluitende Sloophuttenfeest van afgelopen donderdag was een groot succes. Er waren 515 bezoekers, kinderen met hun ouders of grootouders. Tijdens dit Sloophuttenfeest waren twee ambtenaren van de veiligheidsinspectie aanwezig. De ambtenaren kwamen onaangekondigd en in burger. De organisatie heeft inmiddels vernomen dat zij over de gang van zaken tijdens het Sloophuttenfeest zeer tevreden waren.