Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 12-08-2002
1e persbericht maandag 12 augustus 2002

Politieberichten

Eindhoven: Alcohol
Zondagmiddag rond 16.15 uur is op de Floralaan West een 36-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Van de man is een bloed-proef genomen. Hij kreeg een rijverbod van 18 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Zondagmiddag rond 16.30 uur is op de Marconilaan een 28-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,20 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd en een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachten diefstal fietsen aangehouden Zondagavond rond 20.00 uur zijn twee mannen, 54 en 44 jaar, uit Eindhoven en Geldrop aangehouden. Even daarvoor zagen getuigen dat de mannen vanaf het Stationsplein twee fietsen wegnamen, ze in een bestelbusje laadden en vervolgens wegreden richting Kruisstraat. De gewaarschuwde politie trof het busje en de verdachten op de Drebbelstraat aan. In het busje stonden de twee fietsen. De fietsten zijn veilig gesteld aan het politiebureau. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van inbraak in een winkel aangehouden Maandagmorgen rond 0.45 uur is een 30-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Getuigen zagen dat de man even daarvoor bij een winkel op de Hermanus Boexstraat stond. Een ruit van de winkel was vernield Zij waarschuwden de politie die de verdachte op de Hemelrijken zag lopen. Bij het zien van de politie ging de man er vandoor. Na een korte achtervolging is de man aangehouden. Het bij verdachte aangetroffen geld is inbeslaggenomen. De verdach-te is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten mishandeling aangehouden
Maandagmorgen rond 3.20 uur zijn twee mannen, 24 en 28 jaar , uit Helmond aangehouden. Zij hadden even daarvoor op het Stratumseind een 36-jarige man uit Eindhoven mishandeld. De Eindhovenaar vroeg aan de 28-jarige Helmonder een vuurtje. Direct daarop sloegen de Helmonders het slachtoffer meerdere malen en liepen weg. De gewaarschuwde politie trof de verdachten op de Vestdijk aan. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer liep een hoofdwond op.

Helmond: Verdachte diefstal koperdraad aangehouden Zondagavond rond 21.00 uur is op de Kanaaldijk Zuid Oost een 36-jarige automobilist uit Gemert aangehouden. Een getuige zag dat hij daar vanaf een bedrijfsterrein koperdraad wegnam en deze in zijn auto laadde. De gewaarschuwde politie trof de verdachte bij zijn auto aan. In de auto lag een hoeveelheid koperdraad. De koperdraad en zijn auto zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld aan het politiebureau. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verdachte aangehouden
Maandagmorgen rond 4.40 uur is op de Molenstraat een 22-jarige automobilist uit Helmond gecontroleerd. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De man gaf een valse naam op. Hierop is hij aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politie-bureau.

Someren: Diefstal bestelauto
Zaterdagavond tussen 22.00 en 23.45 uur is vanaf het Biesveld een witte bestelauto, Mercerdes Benz 208D-X, kenteken VN-47-ZD, gestolen.

Bladel: Verdachte mishandeling aangehouden
Zondagavond om 19.05 uur is op de Doornekker een 33-jarige man uit Bladel aangehouden. Hij had daar een 11-jarige jongen uit Bladel geslagen. Toen de 32-jarige moeder van de jongen verhaal ging halen, kreeg zij ook enkele klappen van de man. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Bladel: Aanrijding met gewonde
Zondagavond rond 20.05 uur raakte bij een aanrijding op de Gagelvelden een 16-jarige bromfietster uit Vessem gewond. Zij reed daar over het fietspad, komende uit de richting Hapert. Gekomen bij de fietsoversteekplaats verleende zij geen voorrang aan de daar rijdende 76-jarige automobilist uit Vessem. Een aanrijding was het gevolg. Het meisje klaagde over een pijnlijke enkel. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Heeze: Wildplasser aangehouden
Zondagavond rond 21.55 uur is op de Kapelstraat een 30-jarige man uit Heeze aangehouden. Een politiepatrouille zag dat de man daar tegen een woning stond te plassen. Hij weigerde zijn naam op te geven. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Inbraak in een woning
Zondagavond tussen 20.00 en 23.30 uur is ingebroken in een woning op de Brembeek. Aan de achterzijde is een toegangsdeur opengebroken. Uit de woning verdwenen identiteits-papieren, geld en glazen voorwerpen.

Valkenswaard: Verdachten aangehouden
Maandagmorgen rond 3.10 uur is een 18-jarige Duitser en een 18-jarige man uit Valkens-waard aangehouden. Kort daarvoor hadden zij staan te rommelen aan een geparkeerde auto op het parkeerterrein op het Jozefplein. De gewaarschuwde politie trof de verdachten op de Haagstraat aan. Een portierruit van de auto bleek te zijn vernield. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.