Ingezonden persbericht


NIEUWE 2.1 LUIDSPREKERS VAN CREATIVE:
INSPIRE 2.1 SLIM 2700 EN INSPIRE 2.1 DIGITAL 2800 -

STIJLVOLLE VORMGEVING, BETERE PRESTATIES

Amsterdam, 12 augustus 2002 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt de Creative Inspire 2.1 Digital 2800 en de Creative Inspire 2.1 Slim 2700 luidsprekersystemen aan. Het Inspire 2.1 Digital 2800-systeem biedt gebruikers een 2-kanaalsoplossing, met een volledig digitaal signaal tussen de pc en de luidsprekers. Het Inspire 2.1 Slim 2700-systeem combineert een fantastisch uiterlijk met buitengewone 2.1-prestaties. De ultraslanke satellieten kunnen aan de wand worden gemonteerd, wat de gebruiker een aanzienlijke vrijheid geeft om de ruimte op het bureau te maximaliseren.

De Inspire 2.1 Digital 2800 biedt tot 24-bits, 96kHz digitale connectiviteit voor helderheid en weinig ruis. Dankzij de dubbele analoge invoer kan het systeem tegelijkertijd met verscheidene analoge geluidsbronnen worden verbonden. Dit geeft gebruikers een aanzienlijke vrijheid in gebruik en configuratie. Het kan worden gebruikt met desktop-pc's of notebooks, MP3-spelers - zoals de Creative Jukebox - cd-spelers en andere bronnen. In het systeem is een 22-Watt RMS houten subwoofer met een speciaal ontwerp van de baspoort - voor extra effecten - opgenomen. De twee 8-Watt RMS-satellieten zijn speciaal ontworpen om het geluid effectief te concentreren. Voor optimaal gebruiksgemak en controle beschikt de gebruiker over een afstandsbediening waarmee hij het systeem aan- en uitschakelt en het basniveau en volume regelt.

De Inspire 2.1 Slim 2700 is afgewerkt in zwart en gebouwd volgens de principes van de Inspire-reeks, wat gebruikers verzekert van superieure prestaties. Hij bevat een 19-Watt RMS houten subwoofer met beschermlaag om duurzaamheid te garanderen. De twee superslanke 8-Watt RMS-satellieten zijn magnetisch afgeschermd om de bureau-apparatuur te beschermen. Ze zijn dusdanig gestileerd dat ze LCD-schermen en notebook-computers aanvullen. Ze worden geleverd met los te koppelen standaards voor gebruik op het bureau en kunnen ook aan de wand worden gemonteerd. Het frequentiebereik ligt tussen 30Hz en 20kHz voor een maximale prestatie met elke stereobron, waarbij helderheid en scherpte worden verzekerd. De afstandsbediening bevat een aan-/uitschakelaar en LED-indicator.

"Deze systemen leveren allebei een complete Inspire-ervaring met elke 2-kanaals geluidskaart of andere geschikte stereo-input", aldus Leonardo Colucci, European Brand Manager voor luidsprekers bij Creative Labs Europe. "Wie stijlvolle luidsprekers zoekt met goede prestaties voor een redelijk budget, vindt in deze nieuwe 2.1-Inspire producten dé oplossing, die bovendien aansluitbaar is op praktisch alle geluidsapparatuur."

Beschikbaarheid
De Creative Inspire 2.1 Digital 2800 en de Creative Inspire 2.1 Slim 2700 zijn beide vanaf half september beschikbaar. De adviesprijzen zijn EUR134,90 voor de Creative Inspire 2.1 Digital 2800 en EUR104,90 voor de Creative Inspire 2.1 Slim 2700.

Over Creative Labs:
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan en het hoofdkantoor werd gevestigd in Berkshire in het Verenigd Koninkrijk. Creative Labs Europe is de afgelopen drie jaar uitgegroeid tot het negenvoudige van zijn oorspronkelijke omvang en heeft nu vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin (Ierland) werd officieel geopend op 19 juli 1995. Het EOTC is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 500 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: .

Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u, bij voorkeur via e-mail, contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
E-mail: jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel. +32 (0)3 2878772
E-mail: markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummers voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081
België +32 (0)3 2878777