Het Nederlandse Rode Kruis

12 augustus 2002
Gehandicapte jongeren op vakantie met Rode Kruis-hotelschip

Een vrijwilliger: "Ik ben zelf gek op reizen en vind het heerlijk dat ik die ervaring ook kan geven aan mensen die dat niet zelfstandig kunnen."

Als gehandicapte jongere ben je afhankelijk van ouders en/of verzorgers. Het is natuurlijk heerlijk om er zelfstandig een weekje tussenuit te kunnen. De J. Henry Dunant is voorzien van alle gemakken en is volledig aangepast op rolstoelgebruikers, tot en met een lift aan toe.

De tweepersoonshutten hebben hoog-laagbedden en een televisie. Het schip is voorzien van een restaurant, een kapsalon en een souvenirshop. De verschillende vaarroutes laten de mooiste Nederlandse landschappen zien. Tijdens de reis worden er excursies georganiseerd. ´s Avonds is het feest op het schip. Er zijn dan optredens en muziek.

Niels ging vorig jaar mee met de J. Henry Dunant: "Vooral het contact met de vrijwilligers vind ik leuk. Als je zoals ik verzorging nodig hebt, heb je daar soms best weerstand tegen. Maar op de J. Henry Dunant kan ik even ontspannen en er echt van genieten."

Iedere week kunnen er 64 gasten mee met de J. Henry Dunant. Ook zin? Kijk eens bij op vakantie.
Vrijwilliger worden? Kijk eens bij help mee, of zoek in de vacaturebank.
Ons werk is niet mogelijk zonder uw financiële steun. Geef aan het Rode Kruis.

Foto´s: Arjen van Hofwegen